Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka segern i Världscupen för Sandra Näslund

12 DEC 2021 19:34
Den andra tävlingen för helgen i Val Thorens startade med tre svenska åkare i finalerna, gårdagens vinnare Sandra Näslund, Kramfors Alpina, Viktor Andersson Vemdalens IF samt Erik Mobärg Edsåsdalens SLK.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2021 19:34

Under herrarnas femte åttondelsfinal ställdes Viktor och Erik mot varandra direkt. Det var ett tufft heat där Erik tog en fin andra plats, medan Viktor fick en tuff start och gjorde ett djärvt försök att ta sig om i banans mest utmanande del, men fick ett felskär och åkte ur.

I kvartsfinalen kom Erik ut sist från starten, men gjorde en heroisk omkörning i Val Thorens ökända negativ. Där tog han en otroligt aggressiv linje som förde honom förbi både österrikaren Sebastian Aujesky och canadensaren Kristoffer Mahler. Andra platsen höll han sedan hela vägen in i mål.

Semifinalen blev tight och Erik såg ut att kunna konkurrera om andra platsen, men kom långt ut i en vänstersväng och fastnade i lössnön där han tappade fart och meter. Till sist slutade han på en tredjeplats i heatet och fick en plats i den lilla finalen.

I den lilla finalen lade sig Erik på en inneskida i sitt försök att gå om de framförvarande åkarna och åkte ur. Han slutade därmed på en fin åttondeplats, med riktigt bra åkning som kommer att bli kul att följa under resten av säsongen.

Sandra var utmanad av den totala fjolårsvinnaren, Fanny Smith, redan i kvartsfinalen. Efter en inte helt perfekt start, gick den schweiziska stjärnan om Sandra på de långa glidsträckorna i övre delen av banna. Sandra höll sig kylig och höll undan för den italienska åkaren Lucrezia Fantelli som var tredje och sista åkare i heatet.

I semifinalen tog Sandra revansch på Fanny, där hon fick en bättre start och såg till att hålla ledningen under hela heatet. Därmed tog hon sig till den stora finalen tillsammans med Fanny Smith.

I finalen exploderade Sandra ut från startgrinden och tog snabbt en stor ledning, en ledning som ingen kunde utmana henne om och efter en lite lång linje i den stora negativen åkte hon kontrollerat och skar mållinjen som vinnare för tredje gången denna säsong. Därmed har Sandra vunnit samtliga tre Världscuptävlingar som körts denna säsong.

Nu går Skicrosscirkusen vidare till Schweiziska Arosa, där det väntar en sprinttävling på tisdag och en lagtävling på onsdag.

Dagens pallplatser:

Herrarnas pall

1.Alex Fiva SUI

2.Terence Tchiknavorian FRA

3. Simone Deromedis ITA

 

Damernas pall

1: Sandra Näslund SWE

2.Fanny Smith SUI

3.Marielle Thompson CAN

Skribent: Erik Jerner
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info