Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

Världscuphelg i Idre bjuder på dubbla tävlingar

22 JAN 2021 18:27
Efter två dagar som kantats av snö och blåst är det under lördag dags för tävling i världscupen i skicross i Idre. Kval på förmiddagen och sedan finaler på eftermiddagen och vi håller tummarna för att vädret visar sig från sin bästa sida.
  • Skapad: 22 JAN 2021 18:27

Två dagar som var avsedda för kvaltävlingar har på grund av rådande väder devalverats till två träningsåk under fredag. Organisationen i Idre Fjäll har satts på prov och varit igång dygnet runt, svarat för ett fantastiskt arbete och skapat förutsättningar för att världseliten på plats skulle kunna genomföra någon form av aktivitet under fredag.

Två träningsåk kunde köras, tyvärr för svensk del blev det en ny åkare på skadelistan inför helgens tävlingar. Elliot Baralo som gjorde personbästa under onsdagens tävling landade olyckligt efter ett fall och slog ryggen och kommer inte att kunna tävla i helgen.

– Han undersöks just nu, första utlåtandet var vila i någon vecka, men det är i alla fall klart att han inte startar i helgen. Vi återkommer med ytterligare information när vi har det, säger landslagschef Lars Melin.

På grund av de senaste dagarnas väder har programmet komprimerats, men vi kan se fram mot tävlingar både lördag och söndag. Förhoppningsvis kan den fina starten på säsongen för skicrosslandslaget fortsätta på den inslagna vägen, då är det fler pallplatser att se fram mot.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info