Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL GOETZHABER

Elliott Baralo uttagen i OS-truppen

24 JAN 2022 09:01
23-årige Elliott Baralo är ett framtidsnamn inom skicrossvärlden. Nu får han dessutom chansen att representera Sverige när han kompletterar den svenska OS-truppen. – Att få representera Sverige känns helt magiskt, säger Baralo.
  • Skapad: 24 JAN 2022 09:01

Det är klart att Åreåkaren Elliott Baralo blir en av sex svenska skicrossåkare som tävlar under svensk flagg under stundande vinter-OS. På måndagen kom det officiella beskedet från Svenska Olympiska Kommittén, SOK, att den 23-årige talangen ansluter till truppen. Det var en chans Baralo, vars mål var att komma med till OS 2026, inte hade förväntat sig.

– Det kom helt oväntat, när jag fick samtalet var jag jetlaggad och förstod ingenting, jag hade sikte på Cortina faktiskt, säger Baralo.

Baralo tas ut på det så kallade framtidskriteriet. Aktiva som tas ut via framtidskriteriet är unga och lovande idrottare som är mitt i sin utveckling mot toppen och de får genom att komma med till OS chansen att samla erfarenheter i karriären. Och till kommande mästerskap.

Tillbaka från skadan

Så långt har Baralo en 14e plats från världscupen i Innichen som bästa resultat den här säsongen. Förra året gjorde en fin världscup i Idre där han slutade nia vilket är hans bästa världscupresultat hittills. Men bara dagar efter att ha tagit sitt personbästa kraschade Baralo under ett träningsåk och skadade sig allvarligt. 

Han ådrog sig en perforerad lunga, kotkompression och ett brutet revben men är tillbaka till den här säsongen och nu är formen på uppåtgående. När världscupen var tillbaka i Idre i helgen tog han sig som en av fyra svenska herrar vidare från kvalet och slutade på 24e plats.

 För nästan exakt ett år sedan låg jag på lasarettet med brutna kotor och då kändes allt väldigt långt bort. Men jag har kämpat för att komma tillbaka och att få representera Sverige känns helt magiskt!

OS-truppen i skicross består av

Sandra Näslund, Kramfors Alpina

Alexandra Edebo, IFK Mora AK

Viktor Andersson, Vemdalens IF

David Mobärg, Edsåsdalens Slk

Erik Mobärg, Edsåsdalens Slk

Elliott Baralo, Åre Slk

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info