Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL GOETZHABER

Andersson bäste svensk i Idre

22 JAN 2022 13:26
När det bjöds världscup på Idre Fjäll hade Sverige med sig fyra herrar till finalen på lördagen. Tyvärr blev det inte den svenskdag många hade hoppats på.
  • Skapad: 22 JAN 2022 13:26

Fyra herrar, bröderna David och Erik Mobärg, Viktor Andersson och Elliott Baralo, tog sig vidare från kvalet på fredagen. David Mobärg, som stod på pallen i Kanada förra helgen och var en favorit till topplacering i Idre, gick i samma åttondelsfinal som Viktor Andersson. Mobärg  fick en kanonstart när han lade sig före tysken Florian Wilmsmann, italienaren Simone Deromedis och Andersson som inte riktigt fick till starten och lade sig på fjärde plats. 

Drama i åttondelen

Men det var tajt och det blev en dramatisk upplösning på herrarnas femte åttondelsheat. Mobärg fick inte till timingen i slutet av banan, Wilmsmann smög sig förbi och bakifrån kom Andersson som skjuten ur en kanon. Andersson satte avslutningen perfekt och gick förbi Mobärg. Därmed var Wilmsmann och Andersson vidare till kvartsfinal och David Mobärg utslagen.

Eliott Baralo, som skadade sig i Idre förra året, startade i det fjärde heatet med Francois Place, Marc Bischofberger och Romain Detraz. Baralo landade på toppen av en så kallad roller i starten och tappade mycket fart. Efter det fick han aldrig riktigt chansen att åka upp sig och slutade fyra i sitt heat. 

Stökigt för Mobärg och Andersson

Erik Mobärg hade en bra start på lördagen där han ställdes mot Adam Kappacher, Daniel Bohnacker och Satoshi Furuno i åttondelen. Han hade fint flyt över svårigheterna i starten och tog en bekväm ledning som han höll in i mål där han var över två sekunder före övriga. Det började bra även i kvarten. Han tog ledningen före största konkurrenten Ryan Regez som lade sig strax bakom Mobärg. Men Regez tog sig förbi mot slutet vilket stressade svensken. Mobärg gjorde några missar i slutet och blev omkörd även av Jonathan Midol och Adam Kappacher och var därmed utslagen. 

Andersson hade en knölig start även i kvarten och lade sig på fjärde plats. Det var tajt bland de övriga och Andersson ökade mot slutet. Han gick förbi japanen Ryo Sugai men det var trångt och i slutändan, trots en fin avslutning, slutade Andersson trea och var även han utslagen. 

Ryan Regez starkast i finalen

I herrarnas semifinal var det Adam Kappacher som drog längsta strået före Ryan Regez som inte riktigt hade samma flyt i åkningen som i tidigare heat. Regez klarade dock andraplatsen och tog sig vidare till stora finalen. Florian Wilmsmann tog initiativet i andra semin som dock var tajt och Terence Tchiknavorian gled förbi innan mål tillsammans med landsmannen Morgan Guipponi Barfety. Wilmsmann missade därmed stora finalen.

I stora finalen tog schweizaren Ryan Regez hem segern före Terence Tchiknavorian och Adam Kappacher. 

– Det var galet över de första rollarna, jag är jätteglad att jag klarade av det, säger Regez till FIS och fortsätter:

– Det är en jättetuff bana, de har gjort det så bra. Det är fantastiskt.

Viktor Andersson slutade som bäste svensk på 11e plats. E

Resultat Idre Fjäll, skicross, herrar >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info