Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL GOETZHABER

David Mobärg tvåa i världscupen i Idre

23 JAN 2022 15:51
Fyra svenska herrar tog sig vidare från kvalet till söndagens final. David Mobärg gick hela vägen och knep andraplatsen - hans femte pallplats i karriären.
  • Skapad: 23 JAN 2022 15:51

Svenska laget har visat storform under världscupen på hemmaplan med dubbla segrar av Sandra Näslund och en andraplats och finalplats för Sandra Edebo. De svenska herrarna hade en tuffare lördag men tog revansch på lördagen. Inte minst i form av en andraplats för David Mobärg.

– Det blev en väldigt bra dag. Jag fick till den åkning jag har velat hela banan ned så  jag är sjukt nöjd, säger David Mobärg. 

Elliott Baralo var först ut av svenskarna i åttondelen och fick möta riktigt hårt motstånd. Trots det tog han sig upp i fältet, slutade trea och hade kunnat gå vidare om han hade haft någon meter till att jobba på. 

Tre svenskar vidare till kvarten

Bröderna David och Erik Mobärg tog sig båda vidare som vinnare från åttondelen, och Viktor Andersson gick till kvartsfinal som tvåa. I kvarten tog sig David Mobärg vidare som tvåa bakom tuffa motståndaren Ryan Regez medan Erik Mobärg inte hade samma flyt. Han hade ledningen men gjorde några misstag som blev kostsamma. Därmed blev han trea och tog sig inte vidare.

Det gjorde däremot Viktor Andersson som hanterade terrängen på ett bra sätt. Det blev en tuff kamp mot fransmännen Terence Tchiknavorian och Francois Place, där svensken ändå gick som vinnare ur den fajten.

Mobärg tvåa i finalen

David Mobärg var uppenbart revanschsugen efter gårdagens 25e plats och var glödhet på söndagen. I semin tog han rygg på Ryan Regez och höll den hela vägen in i mål. Lagkamraten Andersson missade dessvärre finalen med minsta möjliga marginal när han blev omkörd av Tristan Takats. Tyvärr gick det inte hela vägen för Andersson som blev fyra i lilla finalen.

David Mobärg tog ledningen i stora finalen men fick en hård match mot Regez som kämpade sig fram till segern, också det med en ytterst tajt marginal. Mobärg kände sig jagad men hade ändå kylan att ta hem andraplatsen.

– Jag kände mig superjagad, med två stora, tunga åkare där bakom, så det var lite för tajt i finalen tyvärr. 

Nu väntar vila och pre-camp inför stundande mästerskap.

– (Nu ska man) hem och vila upp sig lite, tagga om igen och sen kommer vi tillbaka hit och kör mycket och kvalitativ skidåkning och fysträning. 

Resultat, skicross herrar, Idre Fjäll >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info