Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL GOETZHABER

Dubbelt svensk seger när Näslund tog sjunde vc-vinsten

14 JAN 2022 22:26
Sandra Näslund visade återigen varför hon är världens bästa skicrossåkare just nu när hon klockade in sin sjunde världscupseger den här säsongen. Och Alexandra Edebo var med ända in i lilla finalen.
  • Skapad: 14 JAN 2022 22:26

Sandra Näslund var snabbast i sitt kvartsfinalheat och ställdes mot Hannah Schmidt, Daniela Maier och Cortney Hoffos i semifinalen. Näslund fick en bra start och drog ifrån direkt. Schmidt försvann då hon missade en käpp och Näslund hade inga problem att ta ledningen och behålla den före de två andra in i mål. Hon gick därmed vidare till final tillsammans med Daniela Maier. 

Alexandra Edebo tog sig också till semifinal men det var trångt i starten och hon hamnade lite efter. Edebo tog igen på täten och blev trea efter att Brittany Phelan försvann ur banan. Det innebar att hon gick vidare till lilla finalen. Där ställdes hon mot tufft motstånd i form av Hannah Smith, Courtney Hoffos och Brittany Phelan. Hon fick en bra start och lade sig först, närmast jagad av Phelan. 

Det blev en tajt kamp mellan de två som dessvärre blev för tajt. Edebo tappade trycket på innerskidan i en sväng och gled tvärs över banan och tog därmed också med sig Phelan ur banan. Tyvärr innebar det, istället för en möjlig femteplats totalt, en delad sjundeplats. Edebo tog sig ner på egen hand och får nya chanser i helgen.

I stora finalen tog Näslund snabbt ledningen igen trots en lätt tveksam start. Hon jagades av största konkurrenten Fanny Smith, och fick åskådarna att dra efter andan när hon drev ut i en sväng men höll emot och gick, återigen, över mållinjen i överlägsen ledning. Därmed tog Näslund sin sjunde förstaplats i världscupen för säsongen. Det innebär också 23 världscupsegern totalt, vilket innebär att Näslund närmar sig Fanny Smiths 29 segrar. 

– Det var en jättekul bana men det var väldigt tufft och en del ojämnheter, men väldigt roligt. Skidåkningen känns väldigt bra just nu så jag ska bara fortsätta göra det jag gör, säger Sandra Näslund till FIS-Live.

Jämte Näslund blev det dubbelt svensk seger när David Mobärg vann herrarnas final. Erik Mobärg slutade fyra i finalen.  

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info