Hoppa till sidans innehåll

Järvsö laddar för skicrossfest

04 APR 2022 15:11
Efter en lång och framgångsrik säsong på både världs- och Europacupnivå är det dags att avrunda med att utse svenska mästare. 9 och 10 april möts Skicrossverige upp i Järvsö för att göra upp om mästartitlar och pallplatser i SM.
  • Skapad: 04 APR 2022 15:11

2022 har varit en minst sagt lyckad säsong för svensk del där det radats upp pallplatser och fina placeringar i både Världs- och Europacup. Sandra Näslund har varit i sitt livs form när hon vunnit 11 av 12 världscuptävlingar och tagit hem ett OS-guld. Resten av världscuplaget har också presterat, bland annat genom Alexandra Edebo som gjort fina resultat och toppar säsongen med en pallplats från Idre medan David Mobärg plockat fyra pallplatser varav tre vinster på herrsidan.

Även i Europacupen har det svenska laget visat framfötterna och säkrat ett gäng pallplatser genom Ponthus Kristensson och Linnea Mobärg. Säsongen toppades med en världscupavslutning där David Mobärg och Sandra Näslund stod högst upp på pallen medan Fredrik Nilsson och Linnea Mobärg slutade på andra respektive tredje plats i Europacupens dito. 

Andersson avslutar med SM

Nu väntar ännu en höjdpunkt när det är dags att göra bokslut, och utse svenska mästare, för säsongen 2022 under SM i Järvsö. Samtidigt körs tävlingar för U12 till U16 med poängheat i Västbacken som är preparerad. Bakom banbygget står landslagets huvudtränare Eric Iljans och Hälsinglands Skidförbund anordnar skicrossfesten.

SM blir för övrigt rutinerade landslagsåkaren Viktor Anderssons sista tävling som elitåkare. 

– Nu är jag klar med skicross som aktiv elitåkare, efter SM. Vi ska åka SM i Järvsö och sen hänger jag upp de berömda skidorna på kroken och går vidare förhoppningsvis, sa Andersson i Fjällstugan i fredags.

– Det känns riktigt skönt att avsluta på hemmaplan och förhoppningsvis kunna sprida lite glädje där och sen fortsätta (med det). 

Program

9 april 

Skicross SM Damer D17-
Skicross SM Herrar H17-
SX U12-U16 

10 april

FIS Skicross Damer D17-
FIS Skicross Herrar H17-
Skicross U12-U16 

Tävlingsprogram och livetiming på FIS hemsida >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info