Hoppa till sidans innehåll

Näslund och Mobärg svenska mästare

11 APR 2022 10:09
Sandra Näslund och David Mobärg är svenska mästare 2022 - och Viktor Andersson avslutade karriären på pallen när SM avgjordes i Järvsö.
  • Skapad: 11 APR 2022 10:09

Barn, ungdomar och olympiska mästare minglade i Järvsö när skicross-SM avgjordes i helgen. Bakom banan stod huvudtränaren för svenska skicrosslandslaget Eric Iljans som byggt med stöttning av arrangören Järvsö Alpina och Järvsöbacken. Parallellt med SM och FIS-tävling fanns möjligheter för barn och ungdomar U12 till U16 att köra i princip samma banor som världscups- och OS-mästarna på elitnivå och totalt 70 tävlande var på plats. 

Näslund gjorde bokslut med SM-guld

Sandra Näslund har som bekant haft en supersäsong där hon tagit elva individuella världscupsegrar och inte minst ett olympiskt guld. På säsongsfinalen i Järvsö fortsatte hon att visa toppform när hon tog sin andra raka svenska mästartitel. Linnea Mobärg, som också har en lyckad säsong i ryggen med bland annat en bärgad silvermedalj från Junior-VM, slutade på andra plats före japanskan Lin Nakanishi och Ida Hellström från Täby SLK. 

Mobärg mästare - Andersson tvåa

David Mobärgs säsong har också kantats av världscuppallar och på världscupfinalen i Veysonnaz slutade det med en förstaplats: Hans tredje för säsongen. Och lördagens final slutade med den andra raka SM-titeln även för Mobärg. Viktor Andersson har beslutat att avsluta elitkarriären och SM i Järvsö blev den sista tävlingen på elitnivå för Vemdalsåkaren som slutade tvåa före Erik Mobärg och Erik Wahlberg.

ViktorAndersson_SM2022_grupp.jpg

Viktor Andersson tackade för sig med ett SM-silver. Foto: Ski Team Sweden Alpine

På söndagen kördes FIS-tävling på där David Mobärg åter var snabbast före Ponthus Kristensson och JVM-bronsmedaljören Fredrik Nilsson. Viktor Andersson slutade på fjärde plats. På damsidan slutade finalen på exakt samma sätt som på lördagen med Näslund, Mobärg, Nakanishi och Hellström på topp fyra. 

SM2022_Järvsö.jpg

Resultat

SM 2022

Herr

1. David Mobärg, Edsåsdalens SLK
2. Viktor Andersson, Vemdalens IF
3. Erik Mobärg, Edsåsdalens SLK
4. Erik Wahlberg, Kungsbergets AK

Hela resultatlistan >>

Dam

1. Sandra Näslund, Kramfors Alpina
2. Linnea Mobärg, Edsåsdalens SLK
3. Lin Nakanishi, Japan
4. Ida Hellström, Täby SLK

Hela resultatlistan >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info