Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL GOETZHABER

Näslund tog 26e segern - Edebo okej efter finalkrasch

23 JAN 2022 15:26
Sandra Näslund tog nionde segern för säsongen. Segeryran dämpades något av att lagkompisen Alexandra Edebos kraschade i finalen.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2022 15:26

Sandra Näslund var återigen glödhet i Idre, som bjöd på delvis solsken och en snabb bana. Hon har skämt bort skicrossfansen med vinst efter vinst och på söndagen gjorde hon ingen besviken. Det gjorde heller inte Alexandra Edebo, som blev tvåa på lördagen och tog sig vidare till stora finalen på söndagen.

– Det var en bra dag, det var jobbigt i benen idag också. Jag hade lite problem här nere i första heaten men sen i finalen sätter jag det väldigt bra, säger Sandra Näslund.

Näslund träffade terrängen på ett perfekt sätt i både kvartsfinalen, där hon ställdes mot Saskia Lack och Sanna Luedi efter att Natalia Sherina strukit sig innan start, och semifinalen. I semin var hon överlägsen från start, tog en stor ledning och höll den hela vägen in i mål.

Näslund och Edebo till final

Edebo visade att formen från Nakiska och gårdagen sitter i. I kvartsinfalen slutade tvåa hon bakom Daniela Maier. I semin satt inte starten helt perfekt men hon hängde i bra när Katrin Ofner tog ledningen. Det blev en fajt mellan Daniela Maier, Jole Galli och Edebo där bakom. Edebo var kylig, satte en riktigt bra avslutning och tog andraplatsen igen.

Därmed var även Edebo klar för stora finalen, jämte Näslund. Väl i final fick Näslund återigen en fin start medan Edebo gick in trea efter Katrin Ofner. Det blev en kamp mellan de två medan Näslund drog ifrån, även om ledningen inte var riktigt lika stor som i tidigare heat.

Edebo fälld av Ofner - blåslagen men okej

Ofner hade initiativet mot Edebo men precis i avslutningen föll Ofner och drog med sig Edebo, som inte hade någonstans att ta vägen. Edebo blev liggandes i banan men togs ner sittandes på skoter. Beskedet efteråt är att hon är blåslagen men har inga kända skador.

Näslund tog återigen en klar seger, den nionde den här säsongen, och hennes 26e totalt. Och superlativen börjar ta slut.

– Överlag är det stabil och stark åkning så jag vet inte heller vad jag ska säga, säger Näslund.

Nu väntar lite vila innan det är dags att åka tillbaka till Idre för pre-camp. Det blir uppladdningen inför kommande mästerskap som följs av världscup i Sunny Valley i Ryssland.

– Det blir många dagar borta sen när det är OS och Ryssland. Det ska bli skönt att komma hem och ta det lite lugnt men ändå träna på, säger Näslund, som har en tydlig plan inför OS.

– Jag är inne i ett bra flow nu så jag ska inte göra så mycket annorlunda utan det ska bara bli skönt att få komma hem lite och väl tillbaka här tror jag det gäller att bara fortsätta med det jag gör. 

Edebo slutade, med den tråkiga avslutningen, fyra och ligger därmed åtta i den totala världscupen där Näslund har en överlägsen ledning.  

Resultat, skicross damer, Idre Fjäll >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info