Hoppa till sidans innehåll

Ny Världscupvinst för Näslund i Innichen

20 DEC 2021 09:16
Tävlingsdagarna i italienska Innichen började på bästa sätt för Sandra Näslund, som vann tävlingen på ett övertygande sätt. På herrsidan visade Erik Mobärg och Elliott Baralo upp fin åkning och slutade på en åttonde- respektive fjortondeplats.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2021 09:16

Till finalen kvalade tre svenska in, Erik Mobärg, Edsåsdalend SLK, Elliott Baralo Åre SLK samt på damsidan Sandra Näslund Kramfors Alpina. Både Mobärg och Baralo tog sig genom åttondelsfinalen på ett övertygande sätt där han blev tvåa efter schweizaren Marc Bichofsberger. Även Mobärg åkte in på en andra plats efter världscupsledaren, fransmannen Terence Tchiknavorian.

I kvartsfinalen kom Baralo efter i starten och trots bra försök att köra om ville det sig inte riktigt och han slutade fyra i sitt heat och tog därmed en fin fjortonde plats totalt i tävlingen.

Erik gjorde en fantastisk kvartfinal där han vann sitt heat och gick vidare till semifinal. I semifinalen var det ett tight heat med många omkörningar. Mobärg låg länge och fightades om andra platsen, men fick ytterspår in i en negativkurva och blev omkörd av så väl österrikaren Tristan Takats som schweizaren Johannes Rohrweck. Efter att ha gjort ett vågat vägval i en av de avslutande kurvorna, lyckades han köra om schweizaren, men avståndet fram till de framförvarande var för långt och han slutade trea i heatet och kom till den lilla finalen. Väl i lilla finalen fick Erik en riktigt dålig start, när han la sig på ryggen ut från startgrinden. Trots den dåliga starten hade han häng på de tre framförvarande och tog en chansning i ett hopp och flög extremt långt och landade med bakvikt och föll. Han slutade fyra i heatet och tog därmed en fin åttonde plats.  I den stora finalen vann en för dagen överlägsen schweizaren Ryan Regez före fransmannen Bastien Midol och kanadensaren Reece Howden.

För Sandra Näslund var dagen mycket bra. Återigen ställdes hon mot fjolårstotalvinnaren, schweizaren Fanny Smith redan i kvartsfinalen. Denna gång slutade det med Seger för Näslund som gjorde en bra start och ledde från start till mål. I semifinalen utmanades hon inte bara av Smith utan även av vinnaren från Arosa, kanadensiskan Marielle Thompson. Ett riktigt tungviktsmöte. Men som många gånger förr så tog Sandra starten och släppte den aldrig ifrån sig. Tvåa blev Smith och Thompson fick åka den lilla finalen.

I finalen var de bara tre åkare, då fransyskan Marielle Barger Sabatel blev pååkt i sin semifinal, skadade sig och kom inte till start i den stora finalen.
Näslunds åkning övertygade även i finalen, där hon tog starten och sedan drog hon ifrån Smith och canadensiskan Brittany Phelan. När Näslund skar mållinjen gjorde hon det hela två sekunder och fjorton hundradelar före tvåan Fanny Smith. Det innebar Näslunds fjärde seger i årets världscup då femtävlingar är avgjorda.

Imorgon väntar en ny chans för Sandra Näslund och Erik Mobärg som båda vann dagens kvaltävling till morgondagens finaltävling i Innichen. Näslund och Mobärg får försvara de svenska färgerna under morgondagen då övriga svenska åkare tyvärr inte lyckades ta sig vidare från kvalet.

Skribent: Erik Jerner
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info