Hoppa till sidans innehåll
Foto: HARALD STEINER

Tionde segern för Näslund i Reiteralm

13 MAR 2022 18:53
I sista ordinarie världscupstarten visade Sandra Näslund återigen att hon är i sitt livs form när hon knep tionde (!) segern för säsongen. Med sig i till söndagens final hade hon Alexandra Edebo som kraschade olyckligt i kvartsfinalen.
  • Skapad: 13 MAR 2022 18:53

Reiteralm var det sista stoppet på touren för skicrosslandslaget den här säsongen innan världscupsfinalen i Veysonnaz. Och det blev en av endast två gånger den här säsongen som Sandra Näslund inte var snabbast - åtminstone i kvalet.

Näslund, som redan har säkrat segern i totala världscupen, var fjärde snabbast i kvalet på fredagen där Marielle Thompson låg i topp före Brittany Phelan och Fanny Smith. Alexandra Edebo gick också vidare som tionde åkare till finalen på söndagen där Linnea Mobärg slutade på 20e plats i sitt tredje världscupframträdande vilket dessvärre innebar att hon missade söndagens final. 

Näslund mot trippelt Kanada

I finalen var ”ordningen återställd” när Näslund tog sin tionde (!) seger för säsongen. Enda undantaget från den i övrigt perfekta raden var en fjärdeplats från Arosa i december. Svenskan gick rakt igenom som vinnare i kvarten och semifinalen. I finalen, där det stod mellan Näslund och tre kanadensiskor, blev det en kamp mot framför allt Thompson där svenskan slutligen var först över mållinjen före Thompson och Phelan. Hannah Schmidt slutade på fjärde plats.

– Jag är väldigt glad för segern. Alla de kanadensiska tjejerna är så snabba så det var roligt, säger Näslund till FIS. 

Krasch för Edebo - Erik Mobärg bäste svensk

För Alexandra Edebo slutade det tyvärr illa i kvartsfinalen. Edebo blev trängd och jobbade för att komma ikapp när hon fick ett felskär och kraschade. Hon landade på höften och fick sedan hjälp att ta sig upp. Det såg ut som en otäck krasch men Edebo mår trots det bra och har inga konstaterade skador.

På herrsidan var David Mobärg, Erik Mobärg och Viktor Andersson med till åttondelsfinalerna. Erik Mobärg var med till kvartsfinalen men slutade fyra i sitt heat bakom Alex Fiva, Francois Place och Marc Bischofberger och blev därmed bäste svensk på 13e plats. David Mobärg och Viktor Andersson slutade båda trea i sin åttondelsfinal och slutade på 19 respektive 24e plats. Elliott Baralo startade inte i söndagens final.

19 mars avgörs säsongens sista skicrossvärldscup under finalerna i schweiziska Reiteralm.

Resultat

Dam

1. Sandra Näslund, Kramfors Alpina
2. Marielle Thompson, Kanada
3. Brittany Phelan, Kanada

15. Alexandra Edebo, IFK Mora Alpina
20. Linnea Mobärg, Edsåsdalens SLK

Hela resultatlistan >>

Herr

1. Howden Reece, Kanada
2. Ryo Sugai, Japan
3. Alex Fiva, Schweiz

13. Erik Mobärg, Edsåsdalens SLK
19. David Mobärg, Edsåsdalens SLK
24. Viktor Andersson, Vemdalens IF 

DNS
Elliott Baralo, Åre SLK

Hela resultatlistan >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info