Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL GOETZHABER

Världscupvinst för David Mobärg i Nakiska

14 JAN 2022 22:16
Bröderna Mobärg från Edsåsdalen var med varandra ända in i finalen i Nakiska. Och efter en rad tuffa kamper kunde David Mobärg räkna in sin fjärde världscupvinst.
  • Skapad: 14 JAN 2022 22:16

Bröderna Mobärg, David och Erik, har följts åt i både livet och karriären och så även i Nakiska, Kanada, på fredagen. De följdes åt in i semifinalen där de slutade etta och tvåa, och var därmed i stora finalen tillsammans. 

Erik Mobärg var hårt uppvaktad av tysken Robert Winkler i sin kvartsfinal men var starkast av de två och gick vidare till semifinalen som tvåa bakom Wilmsmann. Brorsan David var snabbast av alla in i mål i sin kvart och det var alltså två gånger Mobärg samt Wilmsmann och Jonathan Midol som skulle slåss om platserna i lilla och stora finalen i en gemensam semifinal. 

I semifinalen lade sig David först och hade en ganska bekväm ledning medan Erik fick kämpa mot Midol och Wilmsmann. Den sistnämnde fick ingen skön resa mot mål och det blev till en kamp mellan Midol och den äldre brodern Mobärg. Och det var Edsåsdalens Erik Mobärg som gick vinnande ur den kampen. Han slutade tvåa och var därmed klar för stora finalen tillsammans med brorsan.

I finalen var båda bröderna sugna på täten och lade sig etta och tvåa. Men det var David som gick upp i ledning och efter att ha kommit för långt ut i en sväng tappade Erik mark. Han lade sig som fyra och tappade balans och därmed tätkänning efter ett hopp. Han föll och därmed var chanserna på pallen dessvärre borta.

David Mobärg höll emot trycket från Kevin Drury och Tobias Müller, behöll sin ledning loppet igenom och gick över mållinjen först av alla. Det innebar hans fjärde vinst, och hans sjätte pallplats i världscupen.

Tack vare det blev det också dubbel svensk vinst i Nakiska där Sandra Näslund tog sin sjunde världscupvinst den här säsongen. 

Resultat från herrarnas skicrossvärldscup i Nakiska >>

Skribent: Lisa Johansson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

svenskaspel

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info