Hoppa till sidans innehåll

Om Sweden Skicross Next Generation


SNG – vår nya satsning för barn och ungdomar 

Fler barn och ungdomar ska få uppleva den magkittlande känslan av skicross, det var utgångspunkten när vi skapade Skicross Next Generation, SNG. Inom ramen för satsningen SNG, finns bland annat manualer för att hjälpa klubbar att komma igång med skicrossverksamhet, för träning såväl som för tävling. Med enkla medel kan alla klubbar träna skicross i sin hemmabacke.  

Vill ni arrangera en SNG?
Flertalet klubbar kommer under vintern att arrangera SNG för första gången – detta kan innebära att de arrangerar en tävling eller en träning med skicross. Om du som klubb vill arrangera en SNG – kontakta gärna oss så lägger vi in detta i vår SNG-kalander. Dessa SNG:s kan arrangeras antingen helgtid eller under träningar kvällstid. Det är helt upp till arrangören att bestämma hur de vill lägga upp programmet. SNG lämpar sig för klasserna U10, U12, U14 och U16. Åkaren behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av skicross utan det enda kravet är att åkaren är medlem i en klubb ansluten till SSF, har hjälm och ryggskydd (och skidor såklart)!

Träna eller tävla i SNG?
Vill du som åkare testa på SNG – läs mer om dessa tävlingar på vår Tävlingskalender som uppdateras löpande. Där kan du också hitta info om de Skicrosscamps (läger) som arrangeras under säsongen. I vänsterspalten finns allt du som åkare och klubb behöver veta om SNG. Så plocka fram leendet, hornen och håll ögonen öppna!

Uppdaterad: 08 JAN 2018 16:58 Skribent: Malin Eriksson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info