Hoppa till sidans innehåll

Snowboard

2019-08-31
Efter en rafflande final tog Sven Thorgren Sollentuna slutligen silver i X-Games big airen på telenor arena i Oslo.
 
Sven Thorgren (foto: Jocke Hammar), Henrik Harlaut, Oscar Wester, Jesper Tjäder (foto: Daniel Bernstål).
2019-08-30
Snowboard och Freeski big air, Freestyle motorcrosss och skateboard, några av världens bästa actionsportare en dag, ett tak – i tio timmar. Det är en actionfylld dag som väntar den publik som tar sig till Telenor arena under lördagen den 31 augusti.
 
William Mathisen slog till med ett av de högst belönade tricken under Big Air-finalen i JVM.
2019-04-13
Kläppen fortsatte att bjuda på sol denna sista dag på JVM, när Big Air-finalerna stod på programmet. I en final som höll mycket hög klass och i konkurrens med betydligt äldre åkare, kom William Mathisen, Sälens IF, på en strålande åttondeplats.
 
Anton Muhonen, Solletuna SLK, kom tia i sin första JVM-final i Kläppen.
2019-04-09
Precis som slopestylefinalen på skidor kom snowboardfinalen att hålla hög klass. Och i sin första stora internationella tävling någonsin, slutade Anton Muhonen, Solletuna SLK, på en fenomenal tiondeplats, efter att ha ställt ner ett helt nytt trick.
 
William Mathisen, Sälens IF, på hemmaplan i Kläppen.
2019-04-04
På lördag invigs junior-VM i freeski och snowboard i Kläppen. Det blir en spännande vecka för värdnationen Sverige, inte minst för att man ställer upp med den största slopestyletruppen hittills, både i freeski och snowboard.
 
2019-04-02
I december startade Magnus Hedlund och Västra Ämterviks IF en helt ny snowboardsatsning. Det blev en stor succé. De hade räknat med 20 barn, men det blev 65 som under vintern har prövat att åka snowboard.
 
2019-04-02
En efterlängtad utbildning har äntligen sett dagens ljus. För första gången någonsin genomförde Svenska Skidförbundet en tvådagarsutbildning för snowboardledare.
 
Fr.v.: Niklas Mattsson, Sven Thorgren och Daniel Alkefjärd på prispallen.
2019-03-31
Sven Thorgren fick lite revansch för gårdagens slopestylesilver när han tog SM-guld i halfpipefinalen för herrar seniorer. Och efter gårdagens vinst fick Ylfa Rúnarsdóttir ställa sig högst på pallen igen när hon vann guldet för damer seniorer.
 
Fr.v.: Sven Thorgren, Fredrik Fredlund och Zebastian Landmark.
2019-03-30
Brälappens egen Fredrik Fredlund bjöd på en smärre skräll när han tog SM-guld i slopestyle, och slog Sven Thorgren från snowboardlandslaget. Zebastian Landmark knep tredjeplatsen.
 
SM-slopestylebanan och -halfpipen sett från fågelperspektivet.
2019-03-28
Imorgon är det så dags för SM i slopestyle och halfpipe. Det är åter igen Kläppen Snowpark och Sälens IF som står som värd för de svenska mästerskapen i snowboard och freeski, 29–31 mars.

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info