Hoppa till sidans innehåll

Boardercross-SM 2010 har avgjorts

30 MAR 2010 13:04
I helgen som var kördes SM i boardercross i Åre, där ett 30-tal åkare fanns på plats för att fajtas om medaljerna.
  • Skapad: 30 MAR 2010 13:04

Ett 30-tal boardercross åkare fanns på plats i Åre i helgen när det var FIS-tävling och SM. Tävlingarna samkördes med skicross-SM och det bjöds på både tajta heat och nya talanger.

Herrar senior togs hem av den forne landslagsåkaren Mattias Blomberg, som har lagt ner sitt tävlande men i vinter kört bland annat  X-games.
- Det var riktigt kul att Mattias kom och visade upp sig, framför allt är han en måttstock för de andra som var med och de unga åkarna fick ett riktmärke för hur de ligger till mot världstoppen, säger Jon Moraeus ansvarig för snowboardcrossatsningen på Svenska Skidförbundet.

Två ungdomar var med och körde. Tim Westerlund, Bjästa AK stod sig bra mot de äldre åkarna och var endast fem sekunder från att vara topp-10 i seniorklassen, och då är det ändå 20 år som skiljer. Tim tog hem guldet i junior-SM med Simon Matila, även han Bjästa AK på en andra plats.
På herrsidan tog alltså Mattias Blomberg, Bjursås IK, hem guldet före Robin Granqvist, Leksands SFK. Robert Sture från Åre Snowboardklubb visade även han framfötterna och tog hem bronset. Guldet på damsidan gick även där till Bjursås IK och Catarina Hammar, silvret togs hem av Lovisa Blomqvist, Bjästa AK och på tredje plats hittar vi Julia Hamre.
- Jag tycker att det ser bra ut för framtiden, speciellt med ungdomarna, de flesta svenska åkarna är 18-19 år och rätt otränade i SBX där mycket taktik och linjeval kommer med åren och med erfarenhet, det gäller att ha is i magen, säger Jon Moraeus.

Film från SM

Resultat boardercross-SM 2010

Skribent: Camilla Sandy

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info