Hoppa till sidans innehåll

Burton European Open har dragit igång

10 JAN 2011 13:08
BEO har dragit igång och våra svenska åkare har varit i farten. Benjamin Lestage-König kom på en fin tionde plats i Halfpipefinalen för juniorer.
  • Skapad: 10 JAN 2011 13:08

Benjamin Lestage-König och Ludwig Billtoft, Åre Snowboardklubb är nu klara med årets BEO. Med tolfte plats i slopestyletävlingen och tionde plats i halfpipen för Benjamin och 15 plats för Ludvig Billtoft i slopestylen åker de två nu nöjda och taggade vidare till Livigno där Rookie Fest väntar.

Det blev en bra inledning på årets BEO för svensk del.  Med tolfte plats i slopestyletävlingen och tionde plats i halfpipen för Benjamin och 15 plats för Ludwig i slopestylen tar nu de äldre åkarna vid för att skörda framgång resten av veckan.

Extra roligt var att Benjamin fick till det i pipen där han kämpade mot de 50 bästa juniorkillarna från alla världens hörn. Ett stabilt åk med bl a back to back 540 och frontside 720 tog honom till en hedrande tionde plats.
-Det var typ 50 killar från hela världen där och de var sjukt bra allihopa! Jag är fett nöjd! konstaterar Benjamin.

Det kvalades också igår och då gällde det herrarnas slopestyle. Tor Lundström och Sven Thorgren gick ganska enkelt vidare från gårdagens pre-qualification. Tor åkte raka spåret till Laax från Davos i lördags kväll efter att ha kört finalen på O'neill Evolution. Trött och sliten, lyckades han ändå att med sin stilrena åkning, på rail- och jibsektionen, cab 540 i första hoppet, vidare till bs 720 och fs 720, placera sig på en femteplats i sitt heat vilket genast tog honom vidare.
Sven körde som vi så ofta ser honom, övertygande stabilt och hade inga svårigheter att sätta sina trick. Efter bland annat en klockren frontboard och en av dagens högsta fs 360’s i pipehiten stompade han ner exakt samma line som Tor i hoppen vilket gav även honom en femteplats i sitt heat.

Zebastian Landmark och Anton Bilare hade dock inte samma flyt som Tor och Sven. Zebbe gick för långt på en fs 720 i första åket och orkade därför inte stå landingen. I andra åket satsade han istället på cab 540 men även då blev det en lite för lång flygtur. Anton hade lite problem att hitta rätt fart och efter att ha gått kort i första åket gick han istället toklångt på en bs 720 i sitt andra åk.

På plats i Laax har vi även Nils Arvidsson som redan är klar för semifinal eftersom han gick till final förra året.

Idag kvalar tjejerna där Mimmi Sandström och Atti Holst försvarar de svenska färgerna.

Kontakt i Laax: Jocke Hammar, 076 882 78 14

Skribent: Olle Danielsson, Jocke Hammar

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info