Hoppa till sidans innehåll

Inga svenskar till VM-final – guldet till Finland

15 JAN 2011 18:12
Varken Niklas Mattson eller Niklas Askmyr tog sig vidare från lördagens kval i big air i snowboard-VM i Spanien.
  • Skapad: 15 JAN 2011 18:12

- Det var en besvikelse. Jag hade höga förhoppningar i dag men det blev inte som vi tänkt, säger sportchef Olle Danielsson.

Sex åkare i två omgångar kvalade till kvällens final. Niklas Mattson slutade på en åttondeplats i sitt heat, bara 0,7 poäng från att kvala, och Niklas Askmyr på plats elva.
- Killarna fick inte till det i dag. Niklas Mattsson låg fyra efter det första åket och satsade på en backside 1260 i sitt andra hopp men skar fast i kicken. Niklas Askmyr satte en riktigt fin backside 900 i första hoppet men jag tycker att han fick lite dålig utdelning av domarna och i sitt andra hopp satte han inte landningen, säger Olle Danielsson.

Vårt grannland Finland hade hela fem åkare med till finalen och knep även guldmedaljen med Petja Piiroinen. Silvret gick till Kanada och Zach Stone och bronset till Seppe Smith, Belgien. Slutgiltig placering för svenskarna blev en 14:e plats för Niklas Mattsson och en 17:e plats för Niklas Askmyr.
– Nu får vi ladda om inför slopestylen nästa vecka. Vi har ju sex åkare som kör där och flera av dem har absolut potential att ta en medalj, säger Olle Danielsson.

Skribent: Camilla Sandy

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info