Hoppa till sidans innehåll

Nils Arvidsson fyra i Air&Style i München

12 FEB 2011 22:17
Nils Arvidsson följde upp förra helgens fjärdeplats från Innsbruck med ytterligare en fjärdeplats vid kvällens Air&Style i München.
  • Skapad: 12 FEB 2011 22:17

Nils Arvidsson har verkligen hittat flytet på slutet, två helger på raken har han tagit sig till superfinalen i den 6-stjärniga TTR tävlingen Air&Style. Det blev med andra ord en lyckad avslutning på en redan bra dag i och med Niklas Mattssons tredjeplats i 5-stjärniga Nescafe Champs tidigare idag.

I kvällens tävling slog Arvidsson på vägen till finalen ut Markus Malin, Finland och kanadensaren Sebastien Toutant. Det var ett tight race mellan Nils och Toutant i andra omgången där Nils satte en gigantisk frontside 1080. Han flög nästan ut hela landningen men stod trots det stark i landningen.
I superfinalen fick han sällskap av Halldor Helgason, Peetu Piiroinen och Seppe Smits. Seppe ledde inför sista åket då Peetu slog till med ett hopp som gav honom segern. Nils kämpade för att sätta sin frontside 1260 shift-shifty men fick inte till det och i sista överroterade han en frontside 1440. Med detta visar "Nisse" att han har något stort på gång inför kommande tävlingar.

Air&Style tillhör de klassiska snowboardtävlingarna där vi sedan tidigare har svenska segrare i Ingemar Backman och senast 2005 Hampus Mosesson.

Nästa 6-stjärniga TTR tävling som körs är The Arctic Chalenge som går av stapeln nästa fredag och lördag i Oslo. Svenskt deltagande har vi där i Niklas Mattsson.

Läs mer på;
Air&Styles hemsida
TTR's hemsida

Resultat Air&Style München
1 Peetu Piiroinen, Finland
2 Seppe Smits, Belgien
3 Halldor Helgason, Island
4 Nils Arvidsson, Järvsö, Sverige

Skribent: Olle Danielsson

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info