Hoppa till sidans innehåll

Snowboard SM 2012 i Kläppen är avklarat

02 APR 2012 19:58
Det blev fyra dagar med fint väder och peppade åkare på årets Snowboard SM som arrangerades av Leksand Snowboard & Freestyle Club.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:44

Vinden hotade tävlingarna vid ett antal tillfällen, men den knäckte oss inte. Alla tävlingar klarades av och åkglädjen var på topp under dagarna som Snowboard SM arrangerades i Kläppen.

Det började i torsdags med halfpipe och det var de äldre åkarna som dominerade – Magnus Sterner från Leksand plockade efter imponerande åkning hem SM titeln. Det fortsatte på fredagen med SBX då Mattias Blomberg plockade hem titeln igen. Det var dock tätt mellan honom och Johan Lundkvist, Leksand Snowboard & Freestyle Club.
När vi sedan började köra slopestyle och big air var det de yngre åkarna som tog täten då Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle Club plockade hem båda disciplinerna.

Vi har också fått se många unga åkare som har visat stor potential. Markus Östman från JAK Freeride plockade hem en trippel genom att vinna ungdoms SM i snowboardcross, slopestyle och big air. Dessutom kom han på tredje plats i halfpipe, så är det någon som ska koras till SM kung så är det nog han.

I juniorklassen handlade det mesta om tvillingarna Öberg från Ulricehamn – i halfpipe tog de dubbeln med Tobias som segrare och i Big Air var det Robin som vann med Tobias på tredje plats.
I snowboardcross plockade Tim Westerlund från Bjästa hem titeln följd av Robin Öberg och Ludvig Billtoft. Den senare som har sökt snowboardgymnasiet till nästa år var hela tiden med och utmanade de äldre åkarna i juniorklassen och lyckades vinna slopestylen.

I kidsklassen bjöds det på stor show där tvillingarna Almqvist från Falu Snowpark som vann dubbelt i både slopestyle, där Gabriel vann, och i big air där William vann. Gabriel vann dessutom halfpipe och kom trea i snowboardcross. Det belv en rafflande uppgörelse i SBX tävlingen där Gabriel Almqvist och Olle Hed ledde stort halvvägs men blev omkörda så att det rök om det av Wäsas David Bilare och Järfällas William Mathisen som kom etta och tvåa.

Bland tjejerna var det inte så många som ställde upp, men bland seniorerna tog Jessica Fromm-Comte hem segern i SBX och slopestyle medan Johanna Holmstedt tog titeln i big air och halfpipe.

Bilder och resultat i PDF hittar ni via länkarna nedan

Halfpipe
Resultat
Bilder

Snowboardcross
Resultat
Bilder

Slopestyle
Resultat
Bilder

Big Air
Resultat
Bilder Kids & Ungdom
Bilder Junior & Senior

Skribent: SSF

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info