Hoppa till sidans innehåll
Niklas Mattsson i det andra kvalheatet. Foto: Niklas Eriksson

Delad 11:e plats för Hedberg och Mattsson i världscupkvalet

03 NOV 2018 20:23
Idag var det kval i världscupen i Big Air i snowboard i italienska Modena. Trots riktigt bra åk av både Måns Hedberg och Niklas Mattsson var de bara snöpliga två respektive 0,5 poäng från att säkra en plats i finalen.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2018 20:23

Måns Hedberg, Bollnäs AK, körde herrarnas första kvalheat. Hans andra åk innehöll bland annat en utmärkt backside triplecork 1440 men i ett heat där flera bra backside tripplar sattes gick det inte hela vägen. Med en poäng på 81,50 slutade han sexa och hamnade precis utanför en finalplats eftersom topp fem från vardera heat gick vidare till final.

– Lite mer airtime är vad som hade behövts för att plocka de där extra poängen för att säkra en finalplats. Chris Corning som vann heatet och Marcus Kleveland som vann heat 2 gjorde också bs triple 14, så nivån fanns, säger förbundskapten Joakim Hammar. 

Det första kvalheatet med Måns Hedberg.

Näst ut i det andra kvalheatet var Niklas Mattsson, Leksands Snowboard & Freestyleklubb. Det andra kvalheatet såg flera åkare krascha varpå Niklas valde att köra strategiskt, det vill säga att plocka ner snurrandet ett halvt varv och gå för sin specialitet backside doublecork 1260 japan grab.

– I första åket landade han lite för mycket över hälarna och kunde inte svänga in mot mitten utan svängde ut i staketet vid botten på landningen och det bedömde domarna som krasch. I andra åket satt det perfekt, men poängen var precis som för Måns; 81,50 och det räckte bara till sjätteplats i båda heaten idag. Måns var 2 poäng från final och Niklas endast 0,5, så det var snortajt helt enkelt, fortsätter Joakim.

Således blev det en delad 11:e plats i kvalet för herrarna.

– Det känns alltid drygt att missa en final med en så liten marginal, men vi får ta med oss att vi faktiskt ställde ner våra kvalåk bra och ta med oss en bra känsla från hoppet även om slutresultatet kunde blivit roligare, konstaterar Måns och Niklas unisont.

Japan hade en lysande finalkväll. Takeru Otsuka vann herrarnas final strax före amerikanen Chris Corning. Finländaren Kalle Järvilehto kom trea.

Och på damernas sida blev det dubbelt japanskt när Reira Iwabuchi vann följt av landsmanninan Miyabi Onitsuka. Österrikiskan Anna Gasser kom på tredje plats.

Resultat Världscupen i Big Air, Modena, Italien

Herrar

1. Takeru Otsuka, Japan, 186.75

2. Chris Corning, USA, 185.00

3. Kalle Järvilehto, Finland, 179.75

Damer

1. Reira Iwabuchi, Japan, 166.50

2. Miyabi Onitsuka, Japan, 165.00

3. Anna Gasser, Österrike, 159.50

Kontaktperson

Förbundskapten Joakim Hammar 076-8827814

 

Skribent: Malin Dunfors
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info