Hoppa till sidans innehåll
Foto: CARL SANDIN/BILDBYRÅN

Fall för Måns Hedberg i slopestylekvalet

10 FEB 2018 13:39
Måns visade stor form under träningen och satte alla sina åk. Efter månader av hård målmedveten kamp skulle han äntligen få starta i OS-kvalet. Men den hårda motvinden i hans kvalheat ställde till med stora problem och oturen var framme än en gång.
  • Skapad: 10 FEB 2018 13:39

Att Måns Hedberg, Bollnäs AK, är på plats i PyeongChang är ett mirakel. För tio månader sedan bröt han nacken, men han gav aldrig upp. Snowboard är hans liv, han vill inte göra något annat.

Så han gjorde det enda han kunde, kämpade hårdare än någon kan ana och tillslut fick han äntligen den efterlängtade OS-biljetten. En resa som egentligen inte borde ha varit möjligt.

LÄS MER: Mirakel-Måns klar för OS

Bara veckor före OS skadade han dessutom hälen under uppvärmningen till X-games. Men åter igen bet han ihop och kämpande på och tog sig ända till Sydkorea.

Det hade varit tuffa veckor och månader för Måns, men nu såg allt ut att vara på rätt väg igen. Hans liv är snowboard.

– Måns åkte så jäkla bra på träningen. Han åkte med känsla och satte sitt tävlingsåk flera gånger på rad. Och jag vet att jag tänkte ”Vilken kung han är!”, säger Stefan Karlsson, sportchef snowboard och freeski på Svenska Skidförbundet.

Måns hade stora saker på gång, men tyvärr var oturen framme igen.

Motvinden ökade, han fick ingen fart vid ett av de avslutande hoppen och han landade så illa att han blev tvungen att transporteras till sjukhuset i halskrage.

– Det är ju så himla tråkigt för han har ju verkligen, verkligen kämpat både fysiskt och mentalt för att stå där. Jag unnade honom så himla mycket att få visa vad han går för. Och för hans egen skull kunna få sätta ett åk som han är nöjd med, oavsett om det hade räckt till final eller inte. Det gör det så himla trist, säger en frustrerad Stefan och fortsätter:

– Det var inte ett helt felfritt första åk fram till fallet men det hade nog räckt långt om han hade satt hoppet. Det är verkligen en fin gräns mellan succé och plattfall!

Enligt rapporter ska ingenting vara brutet men Måns har en mindre blödning i käken. Vi skickar önskningar till Måns om en snabb bättring och hoppas att han snart är tillbaka på brädan, där han älskar att vara. 

Desto bättre gick det för vår andre svensk Niklas Mattsson som med en smart åkning tog sig vidare till måndagens final.

LÄS MER: Niklas Mattsson klar för OS-final i slopestyle.

Skribent: Lotte Jernberg

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info