Hoppa till sidans innehåll

Reflektioner över OS i PyeongChang

26 FEB 2018 13:18
Medaljeufori och glädje blandas med uppgivenhet, ilska och även tårar när förväntningar uppfylls eller går i stöpet. Det är precis som det ska vara, det är därför vi älskar dessa olympiska spel.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2018 17:24

Nu är de 23:e vinterspelen avslutade: 2 952 atleter, 102 evenemang, 306 medaljer, 13 arenor, 15 dicipliner och 93 nationer är bara några siffror vi plockar med oss ur den olympiska bubblan.

Det är inte konstigt att det fanns stora svenska OS-förhoppningar, bland annat på våra snowboard- och freeskiåkare som hade med sig fantastiska resultat in i OS. Men under tävlingarna ville det sig inte riktigt.


Stefan Karlsson, sportchef snowboard och freeski. Foto: Bildbyrån.

– Det är klart att det blev lite "stolpe ut" för våra åkare. De var i toppform så vi, och många med oss, hade naturligtvis stora förhoppningar på bra resultat. Men marginalerna är verkligen små och tyvärr fick vi inte dem på vår sida, men vi tar med oss många värdefulla erfarenheter. Att få tillfälle att delta på ett OS, uppleva stämningen och träffa så många nya personer var helt fantastiskt! säger Stefan Karlsson, sportchef snowboard och freeski.

Nästa – Peking 2022

Nu laddar vi om, men vi får vänta ytterligare fyra år innan det är dags igen för världens atleter att samlas för olympiska spel, även denna gång i Asien, närmare bestämt i Peking.

Ytterligare fyra år av uppladdning, svett och målmedvetenhet väntar för att allt ska klaffa – just den dagen då det är dags.Vissa lyckas ta medalj, andra inte. Några är där för att se och lära och tar med sig många värdefulla erfarenheter i bagaget.

Det är bara att inse att det är få medaljer att tävla om och mycket, mycket små marginaler. Bara att bli uttagen till ett OS är en vinst i sig, det är bara de allra bästa från sitt land, en liten utvald grupp, som får chansen att bli olympier. De har all rätt att känna sig stolta över den prestationen, oavsett om de sedan lyckas uppnå sina mål eller inte.

Vi ses i Peking 2022!

Skribent: Lotte Jernberg

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info