Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Bernstål

Säsongens tävlingsschema presenteras

26 OKT 2018 10:07
Två nya orter och två nygamla gör entré på touren, när tävlingsprogrammet för Swedish Snowboard Series (SSS) och Swedish Slopestyle Tour (SST) 2019 presenteras.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2018 10:07

Hemavan och Umeå sällar sig till det eminenta sällskap orter som under vintern kommer att stå som värdar för de nationella tourerna.

– Vi har alltid haft en strävan att förnya oss årligen och därför är det extra kul att vi har två nya i Hemavan och Umeå och och två nygamla i Falun och Funäs med på programmet. Jag är väldigt nöjd med både den geografiska spridningen och att det är så många anläggningar/klubbar där ute som är villiga att göra tävlingar. Mycket glädjande även att Bollnäs i år håller i finalhelgen, vilket kommer att bli en grym avslutning på Serien. säger Stefan Karlsson, sportchef för snowboard & freeski på Svenska Skidförbundet.

Max Månsson, ny projektledare för touren och SM.

Någon annan som också påbörjat nedräkningen till säsongsstart är tourens nya projektledare, Max Månsson.

– Det är riktigt roligt att få dra igång tävlingssäsongen redan i mitten av december med vårt första stopp i Hemavan!

– Det känns jättekul och ärofyllt att ha fått förtroende av Stefan att få vara med och utveckla den svenska tävlingsscenen framöver! Med ett antal nya anläggningar på schemat känner jag att vi kommer få till en riktigt rolig tävlingssäsong och jag hoppas vi får se många lokala förmågor, fortsätter Max. Denna vinter kommer att bli extra spännande då juniorklassen på våra tävlingar kommer att utgöra ett kval för kommande junior-VM i Kläppen!

Falunsonen, som gått på Snowboardgymnasiet, tävlade aktivt i sju-åtta år och har bland annat arbetat som parkansvarig i Falu Snowpark.

– Jag är väldigt glad över att Max har axlat rollen som projektledare för båda tourerna, och SM. Och jag tror att han kommer att göra ett superjobb. Han är verkligen motiverad, så det känns väldigt tryggt att lämna över det i händerna på honom, säger Stefan.

Och med Max vid rodret så kommer Carola Landmark, precis som förra säsongen, att stå för resultathanteringen.

Tävlingsprogram säsongen 2018/2019

(Anmälan till Hemavan öppnar den 1 november)

Swedish Slopestyle Tour Swedish Snowboard Series
Hemavan 16 december Hemavan 15 december
Umeå (Big Air) 19 januari Umeå (Big Air) 19 januari
Kläppen 10 februari Kläppen 9 februari
Funäsdalen 23 februari Funäsdalen 24 februari
Falun 10 mars Falun  9 mars
Final - Bollnäs 17 mars  Final - Bollnäs  16 mars

 

Om Swedish Snowboard Series

Swedish Snowboard Series är en nationell tävlingsserie i grenarna snowboard slopestyle och big air. Serien består av fem till sju deltävlingar per säsong där en totalvinnare koras i slutet av säsongen. Tävlingar arrangeras i ålderskategorierna kids, ungdom junior och senior, för både killar och tjejer.

Om Swedish Slopestyle Tour

Swedish Slopestyle Tour är en nationell tour för morgondagens skidstjärnor i grenarna freeski slopestyle och big air. Serien består av fem till sju deltävlingar per säsong där en totalvinnare koras i slutet av säsongen. Tävlingar arrangeras i ålderskategorin kids, ungdom, junior och senior, för både killar och tjejer.

Följ tourerna på Facebook!

Swedish Snowboard Series

Swedish Slopestyle Tour

 

 

Skribent: Malin Dunfors
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info