Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Eriksson SM 2018 fr.v. Niklas Mattsson, Ludvig Billtoft och Calle Sköld.

Snowboardlandslaget utökas till säsongen 18/19

14 SEP 2018 13:34
Då var det dags att presentera landslagsuttagningen inför säsongen 2018/2019, där den stora nyheten är utökningen av utvecklingslaget och tillsättandet av Calle Sköld som ansvarig tränare för utvecklingslagsåkarna.
  • Skapad: 14 SEP 2018 13:34

A-landslaget för den kommande säsongen förblir oförändrat i form av Ludvig Billtoft, Måns Hedberg, Niklas Mattsson och Sven Thorgren. Däremot utökas  utvecklingslaget till att omfatta sex åkare: Julia Lundberg, Gabriel Almqvist, William Almqvist, Jesper Landmark, Gustaf Lundström och William Mathisen. Nykomlingarna i laget Gabriel och William Almqvist är födda -01, samt William Mathisen född -03 är med i landslagssammanhang för allra första gången.


Nya i utvecklinglaget fr.v: William Almqvist, William Mathisen och Gabriel Almqvist. Foto: Niklas Eriksson/SSF.

– Vi har gjort uttagningen mot bakgrund av prestationer både i tävlings- och träningssammanhang samt en sammanvägd bedömning av vars och ens utvecklingskurva och motivation. Det känns dels väldigt roligt att kunna utöka utvecklingslaget med tre unga förmågor, men inte minst att vi dessutom kommer kunna erbjuda utvecklingsåkarna mer stöd än tidigare i form av en egen tränare, Calle Sköld. Calle har under föregående säsong skolats in i coachjobbet på landslagsnivå både som assisterande tränare på världscupen och genom egna uppdrag. Jag har hundraprocentigt förtroende för hans kompetens och drivkraft att hjälpa åkarna framåt under säsongen, meddelar förbundskapten Joakim Hammar

En av säsongens stora höjdpunkter är självklart VM februari i Park City, Utah, men också europeiska ungdoms-OS i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina.

– Jag är jätteglad att få förtroendet för detta uppdrag och ser verkligen fram emot säsongen. Det ska bli superroligt att få jobba med de yngre åkarna, stötta upp och kunna erbjuda en bättre helhet än tidigare. På så sätt tror jag att vi kommer kunna bidra till deras utveckling, säger Calle Sköld, ny landslagstränare.

Skribent: Stefan Karlsson

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info