Hoppa till sidans innehåll

Inga svenskar till final i Atlanta

20 DEC 2019 20:21
Tyvärr räckte det inte hela vägen i Big Air-kvalet för våra svenska snowboardåkare Niklas Mattsson och William Mathisen som missar finalen i Atlanta.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2019 20:21

Vi får inte se någon svensk i kvällens Big Air final i Atlanta. William Mathisen började med att sätta en mycket stabil backside 1260 i kvalet, men det skulle inte räcka hela vägen till final. Förhoppningen låg istället på att höja poängen med en backside triple 1440 i andra åket, men den planen höll inte hela vägen.

 

- Jag känner mig nöjd med min tävling, Jag fick sätta det trick som jag hade övat in på träningen igår, och det tog lång tid innan jag ens vågade prova hoppet under träningen. Jag hann tillslut med två hopp, men jag är ovan vid stadshopp.  Det känns läskigt när man inte kan åka bredvid hoppet och kolla in det innan man provar, förklarar William Mathisen.

 

Krigade mot hoppet
Niklas Mattsson var inte lika nöjd. Han fick kriga mot hoppet som inte ville samarbeta och kämpade för att få runt sin annars så stilfulla backside 1620 som brukar kunna ge honom toppoäng, men det ville sig inte idag.

 

- Det känns som topp fem sämsta tävlingen jag har gjort någonsin, men med tanke på den uppladdning man fick med tävling i Kina för några dagar sedan och försenad resa hit, är det kanske inte så konstigt. Jag fick aldrig riktigt någon bra känsla för hoppet, varken på träningen eller under kvalet tyvärr. Jag tycker generellt att det kan vara lite svårare med timingen på stadshopp, säger Niklas. 

 

Endast fem åkare från varje heat går vidare till final. William Mathisen blev tillslut tia och Niklas Mattson hamnade på 13:e plats i kvalheat 1.

 

Finalen går att se på Eurosportplayer.com inatt kl 01.00 svensk tid. 

Här är listan på alla finalister. http://live.fis-ski.com/l

 

Svenska tävlande

 

Snowboard

Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle Club
William Mathisen, Sälens IF

 

Kontaktpersoner på plats

Snowboard: Förbundskapten U- landslaget Calle Sköld 070-4579660

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info