Hoppa till sidans innehåll

Bra pepp inför årets sista Big Air

19 DEC 2019 19:25
I helgen är det dags för snowboard- och freeskilandslaget att tävla i Atlanta som för första gången agerar värd för Big Air-världscupen. Finalerna går 01.00 svensk tid på fredag respektive lördag.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2019 19:25

Det svenska snowboardlandslaget drabbades av flygförseningar och har på grund av sin sena ankomst till Atlanta blivit omplacerade till kvällens sista träningsgrupp. Imorgon fredag går både kval och final för snowboardherrarna.  Rutinerade Niklas Mattsson representerar Sverige tillsammans med William Mathisen som gjorde sin Big Air världscupspremiär i Italienska Modena tidigare i höstas. 

 

Snowboardlandslagets förbundskapten Joakim Hammar åkte på influensa i Peking förra helgen och är därför kvar i Sverige. Istället har Calle Sköld, som ansvarar för U-landslaget fått åka med till Atlanta. Formstarke Sven Thorgren som kom tvåa i Peking har valt att avstå från att tävla i helgen. Han har många tävlingar framför sig i vinter med både världscup och X-Games, och har därför prioriterat att stanna hemma för att jobba med ett svensk snowboardfilmprojekt denna gång. 

 

Peppad stämning 

På plats för att representera blågult i freeski är Henrik Harlaut, Oscar Wester, Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson, alla med goda chanser att ta sig till lördagens final. Denna gång är det åter igen det bästa åket som räknas i kvalet och de två bästa sammanlagda poängen av två olika åk i finalen. 

 

- Det känns bra inför tävlingen. Alla är riktigt peppade och beredda på en intensiv dag på lördag. Vi tränar sent ikväll och vilar imorgon då snowboardåkarna har sitt kval och final. Det är första gången som det körs Big Air här i Atlanta, och vi kommer att tävla i en riktigt mäktig baseball-arena, så det ska bli kul. De är inte direkt vana vid skidåkning här i södra USA, säger freeskilandslagets förbundskapten Niklas Eriksson. 

 

 

Tävlingarna livestreamas på:
Eurosportplayer.com

 

Tider
Fre 20/12 kl 01.00 (svensk tid) Snowboard final
Lör 21/12 kl 01.00 (svensk tid) Freeski final

 

Svenska tävlande

 

Snowboard

Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle Club
William Mathisen, Sälens IF

 

Freeski

Henrik Harlaut, Åre SLK

Oscar Wester, Freestyleskidåkarnas Förening

Jesper Tjäder, Östersund Freestyle
Oliwer Magnusson, Östersund Freestyle

 

Kontaktpersoner på plats

Snowboard: Förbundskapten U- landslaget Calle Sköld 070-4579660

Freeskiing: Förbundskapten Niklas Eriksson 073-0706396

 

Mer info på

https://www.fis-ski.com/

 

https://www.fis-ski.com/

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info