Hoppa till sidans innehåll

Mattsson sjua i big air-premiären

03 NOV 2019 00:24
Efter ett starkt formbesked i kvalet som gick Sveriges väg med Niklas Mattsson i topp och Sven Thorgren som tvåa i sitt kvalheat, var det mer besvikna miner efter finalen där svenskarna placerade sig på sjunde och åttonde plats.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2019 00:24

Niklas Mattsson (Leksand Snowboard & Freestyle Club) som är tillbaka från en knäskada och knappt hunnit träna på snö inför helgens världscuppremiär i Modena, gjorde en imponerande comeback i kvalet. I sitt andra åk sopade han banan av resten av startfältet och belönades med hela 96.25 poäng av domarna.

Poängmässigt bästa tricket även i finalen
Självklart fanns förhoppningar om att ställa ner lika fina åk i finalen, men då landningarna inte riktigt satt i de två första försöken, räckte det tyvärr inte med att göra kvällens poängmässigt bästa trick i den tredje omgången. Det eftersom den totala poängen i finalen läggs ihop från de två bästa försöken. De som idag lyckades bäst var Nicolas Laframboise, Kanada före landsmannen Mark McMorris och Chris Corning, USA.

—Det var såklart trist att jag inte kunde ställa ner två bra trick, men det känns ändå bra att jag fick ta revansch för mig själv och sätta min backside 1620 melon i sista åket. Jag kände att jag var lite för loose i kroppen i starten. Landningen var mer kompakt i finalen än i kvalet, och det ger en viss studs, vilket gör att man måste vara väldigt bestämd. I sista åket hade jag mer jädrar anamma och då fick jag till det. Det är tyvärr lite klassiskt mig att inte räcka hela vägen, men jag känner att mina trick sitter bra, och jag är ändå glad att jag får med mig lite viktiga världscuppoäng härifrån, förklarar Niklas.

Han har också hittat en bra känsla i sitt träningsupplägg.

— Jag kör hellre lugnt och hittar åkglädjen under träningarna, än att träna på de trick jag sen ska köra på tävlingen, det fungerar riktigt bra för mig, förklarar Niklas.

Thorgren gick för vinst
Sven Thorgren (Sollentuna) som sett stabil ut gjorde ett bra kval där han ställde ner en backside 1440 i första åket, men i sin vilja att avancera med en svårare mute grab i finalen fick han inte till sina landningar, och valde därför att avsluta med en dubbel backside rodeo 900 melon i sitt tredje åk.

 — Jag är besviken på att det gick som det gick. Jag gick för vinst och försökte mig på en svårare grab än jag hade tränat på för att komma upp i poäng, men jag hade behövt rotera fortare. Jag ångrar ändå inte att jag försökte, för jag tycker att jag borde ha satt den. Det känns lite surt, men i övrigt var det en riktigt kul tävling med bra stämning och bra hopp. Jag tar med mig lärdomar och motivation härifrån. Jag tror att jag kommer kunna vara ännu mer förberedd genom att träna mer på snö inför nästa tävling. Jag känner mig väldigt peppad på det, förklarar Sven.

I damernas tävling vann inte den förhandstippade Anna Gasser från Österrike, istället tog japanskan Reira Ivanuchi hem segern från Modena i år igen före kanadensiska Brooke Voigt. Anna Gasser blev trea.

Resultat damer snowboard


1. Reira Ivanuchi, Japan, 176.50
2. Brooke Voigt, Kanada, 126.75
3. Anna Gasser , Österrike, 109,75

Hela resultatet damer

Resultat herrar snowboard

1.Nicolas Laframboise, Kanada, 172.50
2. Mark McMorris, Kanada, 168.00
3. Chris Corning, USA, 166.25

4. Kimata Ryoma, Japan, 163

5. Justus Henkes, USA, 155
6. Nicola Liviero, Italien, 149.75
7. Niklas Mattsson, Sverige, Leksand Snowboard & Freestyle Club, 93.50
8. Sven Thorgen, Sverige, Sollentuna, 56.00
9. Darcy Sharpe, Kanada, 52.50
10. Ruki Tobita, Japan, 19.75

Hela resultatet herrar


Kontaktpersoner på plats

Förbundskapten Joakim Hammar 076-8827814

 

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info