Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tom Kelly/2019worldchamps Slopestylebanan förbereds för finalen, som senare ställdes in.

Niklas Mattsson åtta, Sven Thorgren tia i slopestylesemifinalen i VM

10 FEB 2019 22:17
Vädergudarna har inte varit helt i samklang under detta VM. Efter den inställda Big Air-tävlingen satte vinden idag stopp för slopestylefinalen. Men Niklas Mattsson och Sven Thorgren kom på en solid åttonde- och tioendeplats i semifinalen.
  • Skapad: 10 FEB 2019 22:17

Det har sagts förut men framförallt på snowboardsidan har det dåliga vädret, i form av kraftiga snöfall kombinerat med starka vindbyar, gjort sig kännbart. I tisdags ställdes Big Air-tävlingen in, dam och herr, och under söndagen var arrangörerna tvungna att även ställa in slopestylefinalen, dam och herr.

Dock visste åkarna med sig när de körde kval och semifinal under lördagen att finalen, om väderleken inte förbättrades avsevärt, kunde komma att ställas in. I sådana fall blev det resultatet från kval och semin som gällde.

Formatet var detsamma som under världscupen i Kreischberg, och i Seiser Alm, tidigare i år - dvs. topp tre från de två kvalheaten gick direkt vidare till final. De åkare med placeringen 4-8 i vardera heat fick köra semifinal och slåss om ytterligare fyra finaplatser.

Trots att de svenska herrarna kört som kungar under träningen blev det tyvärr inga blågula finalplatser. I det första kvalheatet tog Niklas Mattsson den sista semifinalplatsen med sitt andra åk (72.00) och i det andra heatet landade Sven Thorgren den näst sista semifinalplatsen, även han med sitt andra åk (79.00). Måns Hedberg hamnade dessvärre utanför semifinalen och slutade på en 21:a plats i sitt kvalheat.

Sedemera i semin blev Niklas åtta och Sven tia.

– VM har ju inte varit säsongens höjdpunkt ur något perspektiv tyvärr, varken arrangörs- eller resultatmässigt. Till organisationens försvar skall dock nämnas att slopestyle-tävlingen kunde blivit kanonbra om vädret bara hade varit med oss, sammanfattar förbundskapten Joakim Hammar.

– Big Air-hoppet var dock ett fiasko, hur bra väder det än hade varit och det är ju tråkigt att man inte ens kan få till ett dugligt hopp när man ska arrangera ett VM och lockat dit hela världseliten.

Men snowboardlandslaget blickar framåt, och nästa anhalt blir Burton US Open (25 februari–2 mars) där Sven Thorgren kommer att tävla.

Herrar: Hela listan här

 

1. Chris Corning, USA, 93.25

2. Mark McMorris, Kanada, 93.00

3. Judd Henkes, USA, 90.50

 

14. Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyleklubb, 58.25

16. Sven Thorgren, Sollentuna Snowboardklubb, 33.75

 

41. Måns Hedberg, Bollnäs AK, 29.00

 

Damer

1. Zoi Synnott Sadowski, Nya Zeeland, 91.75

2. Silje Norendal, Norge, 88.75

3. Jamie Anderson, USA, 87.25

 

Skribent: Malin Dunfors
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info