Hoppa till sidans innehåll
Foto: 📷@hisnamewasbob

ProgSession – ännu ett läger bara för tjejer

27 MAR 2019 15:37
Den 11–15 april samlades femton åkare i åldrarna tio till trettio år för ett läger i Svanstein där de fick åka massor av snowboard och utvecklas i sin egen takt. Det som var annorlunda…det var ett läger endast för tjejer.
  • Skapad: 27 MAR 2019 15:37

– Efter att jag under våra dagar tillsammans har fått uppleva tjejerna "växa" framför mina ögon är jag helt övertygad om att ProgSession behövs och har en positiv påverkan på vår sport, säger Marina Minetti, projektledare för ProgSession.

ProgSession startade för två år sedan för att stötta framtidens tjejer inom den svenska snowboardscenen eftersom det saknades kvinnliga förebilder. Lägret gör att tjejerna kan ta för sig utan att hamna i skymundan bland mer vana snowboardkillar. Tjejerna tillåts att ta plats och får utvecklas utifrån sin egen nivå. 


Tjejerna uppflugna i Svanstein-skylten. Foto: @hisnamewasbob

Lägret går ut att åka, åka och åka. För det mesta åker de i parken men letar även upp puderåkning i olika offpist-områden i Svanstein. Det ingick även en hike upp till Svanstein-skylten där de filmade och tog bilder.

Dessutom genomfördes en spännande nattåkning från toppen av berget där de åt middag i en lappkåta. Kvällarna tillbringades med att analysera videofilmer från dagens åkning samt att titta på snowboardfilmer med duktiga tjejer.


Foto: @hisnamewasbob

– Med yoga, bastu och även vegansk mat under hela campet så var vi även förbereda fysiskt, berättar Marina.

Ledare under lägret, förutom Marina, var Sebastian Landmark som var huvudcoach och Ylfa Runarsdottir som var hjälpcoach. På plats fanns även en filmare och en fotograf.


Foto: @hisnamewasbob

– Det häftigaste är att se hur deras självförtroende som åkare växer när de får den mängden uppmärksamhet. Här kan de bara koncentrera sig på att utveckla sin egen åkning och pröva nytt med hjälp av en professionell tränare. Tjejerna har verkligen utvecklats under dagarna och satt helt nya trick, dessutom är det kul att se hur de knyter nya kontakter med andra tjejåkare, säger Marina.

Den lyckade satsningen på ProgSession kommer fortsätta även vintern 19/20.


Foto: @hisnamewasbob

– Vi har inte bestämt nästa års schema än eller vart vi gör sessions. Men vi planerar att göra en tjejspecifik tävling och fler camps. Vi ser redan resultatet av vårt arbete efter de senaste tre vintrarna och det motiverar oss verkligen att göra mer för att skapa nya möjligheter för våra tjejåkare! avslutar Marina.

LÄS MER: Nytt Progression Camp


Foto: @hisnamewasbob

Känner du någon som skulle kunna delta i ProgSession?

Känner du någon som borde få chansen att bli en del av tjejsatsningen och ProgSession? Eller vill du vara med och engagera dig?

Har du tankar, frågor och idéer så är du välkommen att kontakta projektledare Marina Minetti.

Marina Minetti
E-post: This is a mailto link
Telefon: +46 (0) 738-656 17 95

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info