Hoppa till sidans innehåll

Rekordmånga deltagare på Rookie Camp i Hemavan

05 DEC 2019 12:09
Det var häng i gäng som gällde på Rookie Camp i Hemavan där 40 barn från olika delar av Sverige shreddade loss tillsammans.
  • Uppdaterad: 05 DEC 2019 12:09

Årets upplaga av Rookie Camp i Hemavan var en riktig succé! Stämningen var som väntat på topp och deltagarantalet har aldrig varit större. Hela 40 tjejer och killar mellan 8-16 år var på plats för att träffa snowboardkompisar, utveckla sin åkning, peppa och ha kul ihop. Några var med på sitt livs första snowboardevent, och många valde också att ställa upp och tävla i Battle of the North, som arrangerades i parken på lördagen.

Tredje året för Mille


Mille Kåhrström, 11 år från Härnösand, var med på Rookie Camp för tredje året i rad. Första året åkte han dit utan att känna någon. Sedan dess har han hittat massor av nya kompisar att åka med genom campet.


- Det har varit jättebra, alla är svinpepp och det är sjukt kul att köra ihop. Jag har utvecklats massor av att vara med här och peppas av alla andra som kör, säger Mille.

Nya ledare

Campet leddes i år av Jacob Wilhelmsson som tillsammans med Hampus Mosesson startade Rookie Camp för 10 år sen. Nytt för i år var att även Abbe och Theo Hellström (Fat & Furiois) var med som ledare. Det är också de som tar över stafettpinnen för Rookie Camp från och med nu.

- Det är dags att föryngra ledarstaben lite så det blir bra att lämna över. Det är härligt att så många är med. Målet har alltid varit att göra något kul för barnen där de kan hitta likasinnade vänner att ha kvar för livet. Vi vill ge vidare den åkglädje som vi själva alltid känt när vi åker snowboard, förklarar Jacob.

Abbe och Theo ser fram emot fler camps


- Det har varit en superkul helg med grym snowboardglädje och gemenskap. Det var riktigt mäktigt när vi alla åkte Följa John i ett stort gäng från toppen och ner. Vi har också fått väldigt bra respons från dem som var med, så det känns kul, säger Abbe.

Nästa Rookie Camp-stopp blir senare i vinter i Stockholm där Abbe och Theo kommer köra en mini tour med dagsmissions i olika backar.

 

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info