Hoppa till sidans innehåll
Foto: Philip Axelsson ProgSession april 2018

Succén Progsession shreddar vidare

12 DEC 2019 11:30
Snowboards tjejsatsning Progsession har blivit en stor succé. Ryktet om Progsessions framgång har spritt sig och förfrågningar från tjejer att delta rullar in. Svensk tjejsnowboard går framåt med full fart!
  • Uppdaterad: 12 DEC 2019 11:30

Det som började som en test är nu inne på sin fjärde säsong. Under vintern 19/20 kommer två Progsession, camps öppet bara för tjejer, att arrangeras. 

– Det är fantastiskt kul att se vad händer inom kvinnlig snowboard. Vi ser ett enormt ökat intresse för Progsession jämfört med tidigare år, och det pushar och motiverar oss såklart att utvecklas. En mängd  förfrågningar har redan börjat rulla in till oss. Vi vill verkligen kunna svara på det stora behovet och möjligheterna inom sporten och ge våra tjejer stöd och utvecklingsmöjligheter, säger projektledaren Marina Minetti.

Den 12–15 januari 2020 samlas både snowboard- och freeskitjejerna i Stöten Snowpark/Stöten Mountain Lodge för det första lägret. Nästa läger blir i Funäsdalen, där snowboardtjejerna samlas för vårläger i samband med finalen av Swedish Snowboard Series i månadsskiftet mars/april.

– Vi märker att fler och fler unga tjejer riktar sig mot just parkåkning och även tar kontakt med våra klubbar, vilket är jättekul. Tjejsnowboard går just nu framåt med full fart och det är väldigt spännande att få följa och jobba med, säger Marina Minetti.

Campet i Stöten är redan fullbokat men det finns fortfarande några platser kvar till Funäsdalen den 29 mars–1 april.

Intresserad att delta eller veta mer? Kontakta...
Marina Minetti, projektledare
E-post: This is a mailto link

Om ProgSession

Progression är Svenska Skidförbundets satsning för att stötta tjejer inom snowboard och freeski. En platform där tjejer kan fortsätta att växa inom sporten och ta sin åkning till nästa nivå, allt i sin egen takt.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info