Hoppa till sidans innehåll

Sven Thorgren tvåa i tight Air & Style-final

14 DEC 2019 18:13

Sven Thorgren var helt fenomenal i Big Air-finalen i Peking där han slutade tvåa en poäng efter vinnaren Max Parrot från Kanada.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2019 18:13

Sven Thorgren blev tvåa i Big Air-världscupfinalen i Peking, men han känner sig ändå som en vinnare.

- Det här var den bästa prestation jag någonsin har gjort på en tävling. Jag var väldigt fokuserad och självsäker genom hela tävlingen, och det är så jäkla kul att känna att man har en sån stabilitet som jag har just nu. Sedan är det såklart typiskt att Max Parrot också ska göra en helt sjukt bra tävling samma kväll, men det känns iallafall som en vinst att man lyckas prestera på den här nivån, säger Sven efter tävlingen.

Sven som vann kvalet inledde finalen med en backside 1620 stalefish som han aldrig någonsin har klarat på tävling tidigare. I andra omgången ställde han ner en perfekt utförd front trippel 1440 melon. Inför tredje omgången var han tvåa och gjorde ett bra försök att förbättra poängen på sin backside 1620, men stannade på stabila 185 poäng.

- Jag var taktisk och tyckte att jag putsade till landningen, men domarna gav mig bättre poäng i fösta omgången. Hade jag satt en 1800 hade jag vunnit, men jag ville inte riskera att testa det när det var så hård landning som det var. Jag är supernöjd ändå.

Bättre än någonsin

Förbundskapten Joakim Hammar är riktigt imponerad av Sven.

- Han har aldrig åkt såhär bra! Det är en riktig maxprestation. Första gången på backside 1620 och som han gör det, verkligen kul!

Magsjuk innan kvalet

Sven missade en träning innan kvalet på grund av magsjuka, men det var inget som störde honom under tävlingen.

- Nä jag känner att jag har haft en jättebra uppladdning inför Peking. Jag var lite stressad först när jag missade en träning, eftersom jag gillar att träna. I slutändan var det nästan bra att spara lite på kroppen. Jag kände mig väldigt pigg under tävlingen.

Svåra förhållanden 

Niklas Mattsson som också var med och tävlade för Sverige i Peking lyckades inte ta sig vidare från kvalet, trots två bra försök på backside 1620 melon.

- Hoppet här i Peking är riktigt bra. Det som kan förbättras är att landningen är något platt och att snökvalitén har skiftat. I finalen var det bättre eftersom färre åkare körde, men i kvalet var det riktigt hårt och ojämn landning. Jag hade svårt att stoppa rotationen när jag landade, men det känns ändå positivt inför Atlanta nästa vecka. Jag har en bra känsla i kroppen och det var nära i båda hoppen, så med bättre marginaler sitter den, förklarar Mattsson som var imponerad av kvällens final.

Till Atlanta åker Joakim Hammar med Niklas Mattsson och William Mathisen. Sven Thorgren kommer istället att jobba med ett filmprojekt.

Hög nivå i damfinalen

Damernas tävling höll en minst lika hög klass som herrarnas. Den som tog hem segern där var tillslut japanskan Miyagi Onitsuka före Anna Gasser, Österrike och Laurie Blouin, Kanada.

- Damerna har verkligen höjt sig de senaste åren. De ligger på gränsen och pushar varandra framåt hela tiden. Tjejerna gör samma trick idag som killarna gjorde 2010, 2011. Riktigt kul att se den progressionen, säger Joakim Hammar,

Resultat damer snowboard

1. Miyagi Onitsuka, Japan, 165.00
2. Anna Gasser, Österrike, 158.00
3. Laurie Blouin, Kanada, 155.75

Fullt resultat damer

Resultat herrar snowboard

1.Max Parrot, Kanada, 186.00
2. Sven Thorgen, Sverige, Sollentuna, 185.00
3. Chris Corning, USA, 181.25

Fullt resultat herrar

Kontaktpersoner på plats

Förbundskapten Joakim Hammar 076-8827814

 

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info