Hoppa till sidans innehåll

Femteplats till Thorgren i Big Air-finalen

07 MAR 2020 20:13
​Sven Thorgren gick för medalj i sista omgången i Big Air-finalen på X Games i Hafjell, men slutade på femteplats. Kvällens vinnare Mark McMorris gick i och med segern om Shaun White som den mest framgångsrika snowboardåkaren i Vinter X Games.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2020 20:13

Trots att hoppet var något litet i kvällens Big Air-final satsade åkarna ändå på sina allra värsta trick. Sven Thorgren startade riktigt bra med en backside 1440 som tog honom upp till första plats. I jam session-bedömningssystemet förändras dock ställningen kontinuerligt under tävlingen. I omgång två och tre tappade han placeringar då han försökte sig på en frontside trippel, som tillslut satt i fjärde omgången. Sven hade sedan chans att ta sig upp på pallen i femte och sista omgången där allt skulle avgöras. Väl där gick han för en backside trippel rodeo, som han sedan beslöt sig för att öppna upp till en dubbel. I och med det stannade han på en femteplats.

- Jag är extremt nöjd med min frontside trippel, och att jag vågade göra den. Det var en isig kick och ett ganska litet hopp, men jag fick ner den extremt bra och blev riktigt peppad. Jag hade ju gett det några åk så jag hade bara ett kvar efter det. Jag har aldrig förr gått för en trippel rodeo på ett så här litet hopp, och när jag var i luften kände jag att det var säkrare att öppna upp. Det var svårt att bedöma farten, för vi hade medvind och det var väldigt bra glid. Det känns i alla fall som att det här var en riktigt bra uppladdning inför morgondagens slopestyle, säger Sven.

Historisk seger
​Mark McMorris från Kanada var hungrig ikväll och vann finalen genom att sätta alla sina fem trick. I och med sin 19 medalj gick han också om Shaun White som den mest framgångsrika snowboardåkaren i vinter X Games. Det blev trippelt kanadensiskt på pallen där Max Parrot blev tvåa och Darcy Sharpe trea. Damernas Big Air-final vanns av Anna Gasser från Österrike före japanska Miyabi Onitsuka och Laurie Blouin från Kanada.

Resultat
Herrar, snowboard, Big Air
1. Mark McMorris, Kanada
2. Max Parrot, Kanada
3. Darcy Sharpe, Kanada

5. Sven Thorgren

Damer, snowboard, Big Air
1. Anna Gasser, Österrike
2. Miyabi Onitsuka, Japan
3. Laurie Blouin, Kanada

Svenska tävlande snowboard
Sven Thorgren, Sollentuna, Freeski, Big Air

Kontaktperson på plats
Snowboard: Förbundskapten Joakim Hammar 076-8827814

Mer info på
http://www.xgames.com/norway/

Fotograf 
Sami Tuoriniemi

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info