Hoppa till sidans innehåll

Sven Thorgren vinner X-Games brons i Big Air

26 JAN 2020 06:07
Efter en femteplats i slopestyle tidigare på kvällen tog Sven Thorgren revansch med en bronsmedalj i nattens Big Air. En tävling som höll en nivå utan dess like.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2020 06:07

Nattens guldstrid stod mellan kanadensarna Max Parrot och Mark McMorris. Parrot som var tillbaka i Aspen efter att ha missat förra säsongen på grund av en tuff cancerbehandling, och McMorris som med 17 X-games medaljer i bagaget jagade sin 18:e. Efter en tuff fight in i det sista vann tillslut Max Parrot, före Mark McMorris. På bronsplats kom Sven Thorgren, som för andra året i rad vinner brons på X-Games i Aspen. Han klättrade upp i placeringarna hela tiden, men det var först efter näst sista åkets klockrena trippel back side rodeo, som han gick upp på pallplats

- Det känns riktigt nice, det var tufft idag att hitta energi efter att det inte gick som jag ville på slopestylen tidigare under kvällen, men det vara bara att peppa upp sig. Jag gjorde alla de tricken som jag hade tänkt, men jag hade en dålig start. Jag ville få till backside 1620 i första åket, men jag fick prova igen för att få till den. I slutet kände jag mig väldigt självsäker. Jag försökte att inte stressa upp mig fast jag låg rätt långt ner i placering, eftersom jag visste vad jag hade kvar att göra och att jag hade det i mig. I sista åket när jag hade tredjeplatsen säkrad testade jag en cab 1620 som jag aldrig provat förut. Det var riktigt nära att den satt.

- Hur gjorde du för för att ladda om efter slopestylen?
- Jag brukar lyssna på Magnus Uggla med "Vittring". Du vet, "allting som jag vill kan jag göra aa aa aa", sjunger en nöjd och stolt Sven Thorgren.

Förbundskapten Joakim Hammar är också supernöjd. 
- Det är helt underbart. Det var en sån total nivå på den här finalen, och riktigt nära att Sven satte sin cap 1620, säger Hammar.

Resultat herrar snowboard Big Air
1. Max Parrot, Kanada
2. Mark McMorris, Kanada
3. Sven Thorgren, Sverige

Resultat damer snowboard Big Air
1. Miyabi Onitsuka, Japan
2. Kokomo Murase, Japan
3. Reira Iwabuchi, Japan

Kontaktperson på plats

Förbundskapten Joakim Hammar 076-8827814

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info