Hoppa till sidans innehåll

Mattsson har bra känsla inför slopestylen i Calgary

13 FEB 2020 10:49
Niklas Mattsson är tillbaka efter sin hjärnskakning som han ådrog sig under träningen på X-Games. I helgen tävlar han för Sverige i slopestyle-världscupen i Calgary. Finalen går att se live på SVT play på söndag kväll.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2020 10:49

Niklas Matsson genomförde hjärntrappan efter X-Games utan några bakslag, och har spenderat större delen av tiden inför Calgary med åkning i Österrike. Nu är han i Calgary där han genomfört första träning inför helgens slopestyle- världscup.

- Jag har en mycket bra känsla efter första träningsdagen. Coursen passar mig, och jag kom hit med en plan som känns klart rimlig efter första träningen. Strategin blir att göra ett solitt kvalåk utan onödiga risker och bara ha som fokus att ta mig till finalen för att ge mig själv chansen till värdefulla poäng och ett bra slutresultat, säger Niklas Mattsson.

Thorgren har ett kort tävlingsbreak


Att Niklas Mattsson är ensam svensk snowboardåkare på plats beror på att Sven Thorgren haft ett intensivt schema sedan Laax Open i mitten på januari och behövde få ett litet tävlingsbreak innan det är dags för US Open i Vail och X Games i Hafjell som kommer att avlösa varandra.

William Mathisen har i januari tävlat både på World Rookie Tour, samt varit med på ungdoms-OS i Lausanne. Han har själv känt ett behov av att få träningstid och är därför heller inte med i Calgary. Målet för honom blir istället världscup-avslutningen i Spindlerruv-Mlyn i Tjeckien i mitten på mars, som för övrigt är den enda världscupen som återstår för säsongen efter Calgary-tävlingen.

Startfältet i Calgary är mycket starkt. De stjärnor som saknas är Sven Thorgren och Ståle Sandbech från Skandinavien, samt Kanadas storstjärnor Mark McMorris och Maxence Parrot. Från USA saknas Chris Corning som misstänks vara lite småskadad efter januaritävlingarna samt Red Gerrard som haft om möjligt ännu mer hektiskt schema än Sven fram till nu.

Finalerna livestreamas på
www.svtplay.se

Tider
Kval snowboard: Fredag 14 februari
Final snowboard: Söndag 16 februari kl 21.00 (Svensk tid)

Kval freeski, damer och herrar: Torsdag 13 februari

Final freeski, damer och herrar: Lördag 15 februari kl 21.00 (Svensk tid)Svenska tävlande snowboard

Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle Club

Svenska tävlande freeski
Jennie-Lee Burmansson, Sälens IF
Henrik Harlaut, Åre SLK
Oscar Wester, Freestyleskidåkarnas Förening
Jesper Tjäder, Östersund Freestyle
Oliwer Magnusson, Östersund Freestyle

Kontaktperson på plats
Snowboard: Förbundskapten Joakim Hammar 076-8827814
Freeskiing: Förbundskapten Niklas Eriksson 073-0706396

Mer info på
https://www.fis-ski.com/

 

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info