Hoppa till sidans innehåll

Premiär i Järvsö för Swedish Snowboard Series

04 MAR 2020 06:55
I helgen är det dags för Swedish Snowboard Series att sätta en ny nål på kartan då säsongens nästa sista deltävling kommer till Järvsö och Järvsö Snowpark.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2020 06:55

Nu på lördag var det tänkt att säsongens fjärde och näst sista deltävling av touren skulle hållas i Falu Snowpark i Källviksbacken, men det varma vädret gjorde att de var tvungna att ställa in på grund av snöbrist. Efter några telefonsamtal gick istället Järvsöbacken in som ersättare för tävlingen, vilket gör att deltävlingen kommer kunna genomföras som planerat.

Järvsöbacken, som bland annat är hemmabacke åt snowboardåkaren Nils Arvidsson, har under många år varit värd för ett av vårkantens stora event – Järvsö Big Air, gör nu sin premiär som värd för en av Swedish Snowboard Series deltävlingar.
– Vi är väldigt glada att Järvsöbacken med så kort varsel kunde gå in som arrangör för den fjärde deltävlingen av touren. Snön faller för fullt där just nu, så förutsättningarna kommer vara riktigt bra till helgens tävling. För många åkare kommer det nog bli deras första besök i anläggningen, och jag hoppas dom får upp ögonen för Järvsöbacken och deras grymma park, säger tävlingarnas projektledare Max Månsson.

Tävlingen i Järvsö kommer att vara åkarnas sista chans att samla viktiga tourpoäng, inför finalen i Funäsdalen 29 mars.
Det är de tre bästa resultaten under säsongen plus resultatet från Funäsdalen som läggs ihop, när det ska avgöras vem som vinner totala touren.

Mer info om tävlingen i Järvsö: 

https://www.facebook.com/events/519672818686399/

Foto: Daniel Bernstål


E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info