Hoppa till sidans innehåll

Rekordmånga deltagare i SSS

13 FEB 2020 13:13
Åkare från hela landet hade sökt sig till Kläppen för att köra Swedish Snowboard Series. Arrangörerna hade gjort ett jättejobb med att skapa tävlingscoursen och rekordmånga deltagare var på plats.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2020 13:13

Kläppen har kämpat hårt med att få ihop tävlingscoursen, som denna gång byggdes i en ny nedfart (Utterleken) då stora snowparken inte har tillräckligt med snö än. En riktigt bra byggd bana som stack ut lite i mängden då åkarna är vana att tävlingen går i stora snowparken.
Helgen bjöd på riktigt busväder men deltagarna var ordentligt peppade, och det var många barn, ungdomar och juniorer på start. 48 åkare totalt, vilket var oerhört glädjande.

I Dam Ungdom vann hemmaåkaren Leya Panes från Sälens IF. I Herr Ungdom vann Mille Kåhrström från Härnösands Alpina ännu en gång och leder tour-rankingen efter två raka vinster.
I herr junior vann Ruben Rosenfors tävlandes för RISK. RISK som också står för värdskapet nästa helg, 23 februari, då tourens tredje deltävling avgörs i Kiruna.
Dam Senior vanns av Louise Nordström som gjort comeback på svenska tävlingsscenen efter en fotskada. Herr Senior vanns av hemmaåkaren William Mathisen, men med en första plats i Hemavan och en tredjeplats i helgen leds touren av Gustaf Lundström.Aktuell tour-ställning:
Dam Ungdom: 1) Lova Bäckström, Brälappen
Herr Ungdom: 1) Mille Kåhrström, Härnösands Alpina
Dam Junior: 1) Tova Nejne, Klimpfjälls Alpina
Herr Junior: 1) Hampus Ström, Funäsdalens SLK
Dam Senior: 1) Vildis Edwinsdottir, BFH
Herr Senior: 1) Gustaf Lundström, Piteå Extremsport


E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info