Hoppa till sidans innehåll

Progsession ett lyft för svensk snowboard och freeski

09 JAN 2020 10:24
15 snowboard- och freeskiåkare är i uttagna till Svenska Skidförbundets första Progsession. Den 12–15 januari väntar tre intensiva dagar i Stöten där de aktiva bland annat kommer tränas av freeskiåkaren Emma Dahlström.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2020 10:24

– Progsession är svenska skidförbundets tjejsatsning, som ska hjälpa våra tjejer att ta sin åkning till nästa nivå i en miljö som stöttar deras utveckling. Progsession är också en plattform för att supporta bredden. Skapa kontaktytor, ge tjejerna möjlighet att skapa egna event. Öka intresset för att tävla.  Vi vill visa vilka möjligheter som finns inom vår sport, säger projektledare Marina Minetti från Svenska Skidförbundet.

Det är fjärde året som lägret arrangeras och det är andra året som den ligger i Stöten.

– Det är också andra året vi har både snowboard- och freeski-tjejerna tillsammans. Vår tanke med Progsession är att tjejerna ska få träna i en snowpark som är byggd efter deras behov och att våra landslagstränare är på plats.  I år är det Markus Rehn som är snowboardcoach och Carolina Edwall tränare för freeski. Dessutom kommer även Emma Dahlström vara med oss som extra tränare för freeski, säger Minetti. 

15 aktiva kommer att vara med på lägret. Det är stor geografisk spridning vilka orter de kommer från, men ett antal olika kriterier har varit avgörande för vilka åkare som nominerats in till första lägret.

– Vi har bjudit in femton tjejer till Stöten, samtliga har visat utvecklingspotential och en vilja att utvecklas. Under dagarna kommer vi koncentrera oss mycket på åkningen, men vi kommer också att lägga en hel del tid på genomgångar och analyser av den åkning som presterats under dagen. Sedan ska vi givetvis umgås, lära känna varandra och ha riktigt roligt, säger Minetti.

Lägret i Stöten är det första under den här säsongen. Den 29 mars–1 april är det dags för ett andra läger, då i Funäsdalen. Anmälan till det är öppen och kan göras via Instagram @progsession eller till This is a mailto link

Progsession är möjligt att genomföra tack vare ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och ett antal partners till eventet; Bauhaus, Mountain Lodge Stöten,Eivy, Bloomy Drinks och Wear walters. 

Uttagna åkare till Progsession 2020

Rebecca Bodin, Falun 
Klara Björnerud, Falun
Sofie Axelsson, Delsbo
Lova Bäckström, Umeå
Cornelia Carlund, Malung 
Vilja Lundahl, Umeå
Vildis Edwins, Island
Sabina Liljeström, Åre
Lovisa Forström, Åre
Estrid Fahlén, Umeå
Selma Palmqvist, Kisa
Emelie Ruder, Sälen 
Tuva Skanderby, Umeå
Minna Axelsson, Sälen
Ida Aimne, Norrköping

För ytterligare information, kontakta:

Marina Minetti
Telefon: +46 (0)73 656 17 95
E-post: This is a mailto link


E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info