Hoppa till sidans innehåll

Snörikt Kiruna tar mot snowboardåkarna i SSS

19 FEB 2020 09:53
Till helgen avgörs tredje deltävlingen av Swedish Snowboard Series. Denna gång kommer det för många bli en lång resa norrut då det är Kiruna som är värd för tävlingarna.
  • Skapad: 19 FEB 2020 09:53

Det var många år sedan sist, men nu är det åter dags för Swedish Snowboard Series att styra skutan till Kiruna, där RISK (Riksgränsens snowboard- och skidklubb) arrangerar säsongens tredje deltävling.
Trots att det på många håll i landet är en mycket medioker vinter, har ryktet gått att Kiruna med omnejd närmar sig en rekordvinter, vilket glädjer tävlingarnas projektledare Max Månsson:
–  Det ska bli riktigt roligt att komma till Kiruna och få se snö igen. Ryktet säger att snödjupet inne i staden ligger på stabila metern, och att förhållandena i backen är optimala just nu.
RISK som arrangerar tävlingarna känns väldigt väl förberedda och jag tror vi kommer få två fantastiska tävlingar i helgen. Att vi sedan har så otroligt många kids anmälda till helgens tävlingar, där många kommer att ställa upp och tävla för första gången, är också jätteroligt.
Mona Rosenfors, samordnare för RISK, ser också fram mot att få ta mot åkare, ledare och publik till helgens tävlingar.
–  Det känns riktigt kul att få välkomna både snowboardserien och slopestyletouren till Kiruna och Luossabacken. Vi i RISK är taggade och hoppas kunna erbjuda en bra tävling och en helg fylld av massor av åkglädje och gemenskap. Vi ville anordna tävlingar uppe hos oss denna vinter eftersom vi har många yngre åkare i klubben som vi hoppas ska få upp ögonen för tävlandet. Samtidigt vill vi erbjuda Sveriges freeski- och snowboardåkare en tävling på ett lite annorlunda ställe, och med lite tur får vi tävlingar med utsikt över både gruva och Kebnekaise, säger Mona.

Swedish Snowboard Serie, söndag 23 februari, mer info finns på:
https://www.facebook.com/events/2530841330561298/

Foto: Jörgen Medman


E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info