Hoppa till sidans innehåll
Foto: SAMI TUORINIEMI

Thorgen fyra i slopestylefinalen på X Games

08 MAR 2020 16:19
​Regnet under snowboardherrarnas X Games-slopestylefinal i Hafjell gjorde banan mjuk och kul att åka. Sven Thorgren startade riktigt bra och var nära att ta en X Games-medalj, men stannade på en fjärdeplats.

  • Skapad: 08 MAR 2020 16:19

Det var hög nivå och peppade åkare i herrarnas slopestylefinal där Sven Thorgren öppnade upp med ett första åk som satt perfekt enligt planen. I andra omgången tvekade han på sin frontside trippel och valde istället att släppa ut den till en dubbel. I tredje åket var taktiken att variera tricken, vilket han gjorde bra. Dessvärre gick Sven något för stort i sitt fjärde åk i sista hoppet där han satsade på en frontside trippel som han landade på bakfoten och alltså inte fick till så perfekt som han fick i Big Air-finalen. Därmed stannade Sven Thorgren på en fjärdeplats.

- Det känns helt okej, det var jäkligt kul att åka idag och jag kände verkligen att jag hade en bra plan och satte allt som jag ville göra förutom att jag gick lite för stort i sista försöket på min frontside trippel. Jag skulle kanske ha gått lite mer offensivt redan från början, men jag hade lite för dålig fart i andra åket så då gjorde jag en dubbel istället. Det har varit väldigt motiverande att tävla nu på slutet och jag hade väldigt kul idag. Nu ser jag fram emot att filma för Scandinavian och att fortsätta träna, säger Sven Thorgren efter tävlingen.

Resultat

Snowboard herrar slopestyle
1. Max Parrot, Kanada
2. Mark McMorris,Kanada
​3. Ståle Sandbech, Norge
​4. Sven Thorgren, Sverige

Snowboard damer slopestyle
1. Zoi Sadowski-Synnott, Australien
2. Kokomo Murase, Japan
3. Brooke Voigt, Kanada

Mer info på
http://www.xgames.com/Norway/

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info