Hoppa till sidans innehåll

Thorgren åtta i US Open-finalen

29 FEB 2020 01:15
​Förhållandena var fantastiska under US-Open finalen i Vails där finalisterna bjöd på åkning av högsta klass. Fjolårets tvåa Sven Thorgren hade ett riktigt bra åk på gång, men små missar hindrade honom från att nå en topplacering. Vann gjorde Yuki Ka
  • Uppdaterad: 29 FEB 2020 01:15

Efter dåligt väder och halvdan nivå under semifinalen bjöd US Open-slopestylefinalen på strålande sol och fantastisk åkning i den välbyggda banan i Vail. Sveriges stjärna Sven Thorgen hade ett riktigt bra åk på gång med toppoäng från alla sektioner utspritt på sina tre åk. Tyvärr satte små missar i varje omgång stopp för en topplacering, och Sven slutade därmed åtta i finalen. Han visade dock att formen finns där, vilket bådar gott inför kommande X-Games i Hafjell. 

​Vinnare av dagens final var Yuki Kadono från Japan som på senare tid haft en tuff tävlingsperiod. I dagens final visade han dock tydligt vad han går för med tre stabila åk som imponerade på såväl domare som publik. Tvåa blev unga stjärnskottet Dusty Henricksen från USA som lyckades med bragden att sätta en backside 1800 quad cork mute i sista hoppet. Tredjeplatsen gick till landsmannen Redmond Gerard. Damernas final vanns av Jamie Anderson från USA före österrikiska Anna Gasser och Miyabi Onitsuka från Japan. 

- Det var en superkul tävling med den roligaste banan jag har kört i år. US Open är lite av åkaras favorittävling med bäst hoppen, bästa prispengarna och ett riktigt bra arrangemang. Jag är besviken att jag inte kunde sätta åket som jag hade planerat, men det jag hade bra poäng på alla mina trick om man slår ihop åken. Tyvärr hade jag lite problem med ett trick och lite ändrade förutsättningar och det gjorde att jag inte lyckades vara hundra procent fokuserad i alla moment. Det satte sig lite i huvudet och nerverna kom i vägen. Det känns i alla fall väldigt bra i kroppen och åkningen har fungerat bättre och bättre under hela säsongen, så jag är laddad inför X-Games. Jag är också extremt imponerad över hur stabilt topp tre åkte idag. Riktigt kul att se. Nu åker jag hem till Kläppen några dagar och sen tar jag bilen tre timmar till Norge och X-Games, så det blir lite som hemmaplan för mig, säger Sven Thorgren.

Resultat herrar slopestyle
1. Yuki Kadono, Japan, 89.30
2. Dusty Henricksen, USA, 84.70
3.Redmond Gerard, USA, 84.40

8. Sven Thorgren, 

Resultat damer slopestyle
1. Jamie Anderson, USA, 84.50
2. Anna Gasser, Österrike, 81.00
3. Miyabi Onitsuka, Japan, 76.65

Svenska tävlande
Sven Thorgren, Sollentuna

Kontaktperson på plats
Förbundskapten Joakim Hammar 076-8827814

Mer info på
https://events.burton.com/burton-us-open/event-schedule/

 

Skribent: Julia Örtegren
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info