Hoppa till sidans innehåll

Thorgren femma i Laax trots tung krasch på träningen

17 JAN 2020 15:26
​I slopestylefinalen under Laax Open visade Sven Thorgren vilken otrolig krigare han är. Trots en hård whiplash-krasch under träning lyckades han genomföra sina finalåk på ett imponerande sätt.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2020 15:26

Sven Thorgrens mål i Laax var från start att ta sig upp på en pallplacering, och det såg bra ut tävlingen igenom. Kvalet vann han lätt, och i semifinalen körde han ett säkert åk likt det i kvalet för att spara energi till finalen. Väl där var planen att steppa upp åket för att ha chans att nå en första plats, men efter en tung krasch under träningen fick han ändra sin taktik.

- Jag kraschade när jag tränade på min trippel 1440 och fick riktigt ont i nacken. Först gav jag nästan upp hoppet om att kunna åka finalen. Jag var tvungen att stanna mitt i backen på grund av smärtan när jag försökte åka ett lugnt åk ner. Sen fick jag massage och behandling av den schweiziska sjukgymnasten och det tillsammans med smärtstillande gjorde att jag kunde köra, förklarar Sven.

Fick byta taktik
- Jag hade tänkt byta ut tricket i andra hoppet till trippel 1440, men jag var såklart skärrad efter kraschen, så jag valde att inte riskera nacken inför X Games. Istället ställde jag ner kvalåket i första, och lyckades också höja min poäng i andra omgången genom en frontside 1260 tailgrab i sista hoppet, så det kändes grymt att lyckas med den. Hoppen här är lite mindre än vanligt, så vi har fått pusha oss till maxgräns för att kunna köra på den här nivån, förklarar Sven.

Hur mår du nu?
Nacken gör mer ont nu, men jag tror att den ska vara bra inför X Games. Jag har några dagar nu att jobba med massage och rörelse innan första träningen, säger Sven.

Fight in i det sista om förstaplatsen
Det blev en tight strid om pallplaceringarna i herrarnas final. I andra åket lyckades Sebastien Toutant från Kanada tillslut gå om den amerikanska duon Redmond Gerard och Justus Henkes som inte lyckades höja sina poäng i sista åket.

I damernas tävling tog amerikanskan Julia Marino en klar seger före Reira Iwabuchi från Japan och Katie Ormerod från Tyskland.

Mattson en placering från semifinal
Niklas Mattsson som är i god form, hade lite problem på raildelen i kvalet. Det gjorde att han, trots ett i övrigt bra åk, missade avancemang till semifinalen. Han blev 13:e man i sitt heat där endast de 12 första gick vidare. Snopet, men det kommer nya chanser!

Resultat herrar

1. Sebastien Toutant, Kanada, 87.25
2. Redmond Gerard, USA, 85.45
3. Justus Henkes, 82.23
​4. Staale Sandbech, Norge, 81.53
​5. Sven Thorgren, Sverige, 81.46

Fullt resultat

Resultat damer

1. Julia Marino, USA, 81.30
​2. Reira Iwabuchi, Japan, 76.95
​3. Katie Ormerod, Tyskland, 64.20

Fullt resultat

Svenska tävlande

Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle Club
​Sven Thorgren, Sollentuna

Kontaktperson på plats

Förbundskapten Joakim Hammar 076-8827814

 

Skribent: Julia Örtegren
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info