Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marcus Skin Niklas Mattsson under Laax Open 2021

Burton och svensk snowboard i nytt samarbete

09 FEB 2021 16:41
Burton Snowboards och svensk snowboard ingår ett samarbete säsongen 2020/2021. Samarbetet sätter fokus på kvinnliga snowboardåkare och kommer även verka för att ge fler möjligheten att prova på snowboard.
  • Skapad: 09 FEB 2021 16:41

– Dialogen inleddes redan under hösten där vi gemensamt såg stora möjligheter till samarbete. Burton vill använda snowboard som en ledstjärna och som ett verktyg för att främja jämställdhet, hållbarhet och gemenskap, oavsett bakgrund eller funktionsvariation. Svensk snowboard med bland annat projekten ProgSession och initiativet ”Alla på snö” ligger helt i linje med dessa och vi är mycket glada att kunna samarbeta kring dessa satsningar, säger Lina Adams, Nordenchef på Burton Snowboards.

– Vi har under många år verkat för att skapa inspirerande projekt och insatser som ska lyfta svensk snowboard på många plan. Att vi nu har Burton, som är den största aktören, i ryggen är ett kvitto på att vi gör saker rätt. Tillsammans ger det oss fler möjligheter att rida vidare på det uppsving och den positiva trend som vi upplever att snowboard har i Sverige, säger sportchefen för snowboard Stefan Karlsson.

Partnerskapet inkluderar även Swedish Snowboard Series och Rookie Camp. Håll utkik för mer info och kampanjer kommande veckor.

LÄS MER
Om Burton Snowboards

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info