Hoppa till sidans innehåll

Silver till Thorgren i X-Games big air

01 FEB 2021 06:47
Med två trick som han aldrig tidigare gjort på tävling så tog Sven Thorgren silver i nattens big air final i Aspen, Colorado.
  • Skapad: 01 FEB 2021 06:47

–”Det här var den bästa åkningen i mitt liv. Jag har nog aldrig varit så peppad som när jag satte mitt andra hopp. Det var ett trick som jag aldrig ens provat förut och nu satte jag det perfekt. Jag hade världens sämsta känsla efter slopestylen idag, hade ont överallt och sen lyckades jag vända det till bästa kvällen någonsin. Efter jag satte min fösta 1800 så slängde jag ursprungsplanen och så bestämde jag mig för att försöka mig på ett annat trick som jag inte heller gjort förut. Det tog två försök men sen satt den också och det var bara en sån skön känsla” Säger Thorgren direkt efter tävlingen

Med det största hoppet för säsongen, kvällstävling och åtta av världens bästa åkare så kom big airfinalen att i sann X -games anda innehålla extra allt.

Två bästa åken räknades och första åkaren ut Markus Kleveland satte ribban skyhögt genom att sätta en backside quad 1800 och bli belönad med 48 av 50 möjliga poäng. Övriga åkare var dock inte sena med att kontra med trick som sällan eller aldrig gjorts på tävling och domarna hade det svettigt när topp fem av åkarna till slut hade 90 poäng eller över.

–”Jag stod på starten och tänkte holy shit, vad fett att få vara med om det här när alla bara dödar det. Jag måste också vara med och sätta mina grejer nu ” säger Sven som var riktigt imponerad av nivån som tävlingen höll. –Hoppet är svinstort och det är första gången på många år som man har kunnat gå så här lång och ha tid i luften för dom här stora tricken.

Guldet gick slutligen till norrmannen Kleveland som också han hade sitt livs kväll och levererade förutom ovan nämnda backside quad 1800 också en fs tripple 1800. – ”Kleveland var smått odödlig ikväll. Nivån var ju skyhög och Sven var inte långt ifrån idag han verkligen vara stolt över konstaterar förbundskaptenen Jocke Hammar.

Resultat X Games Big Air 2021

1.Markus Kleveland 96.00
2.Sven Thorgren 95.00
3.Mons Röisland 93.00

Kontakt på plats Jocke Hammar 0768827814

Skribent: Stefan Karlsson
E-post: This is a mailto link

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info