Hoppa till sidans innehåll
Foto: @hisnamewasbob Progsession Camp för snowboardtjejer

Digitalt häng med Progsession

08 APR 2021 15:02
Måndagen den 12 april arrangerar Progsession ett digitalt häng för alla snowboardtjejer i landet. Under kvällen kommer bland annat Ylfa Rúnarsdóttir och Anna Fischer att svara på frågor.
  • Skapad: 08 APR 2021 15:02

Progsession vill fortsätta pusha snowboardtjejer i deras utveckling och få fler att upptäcka sporten. Under vintern har de bland annat arrangerat den digitala tävlingen #BurtonPressplay och nu väntar ett digitalt häng för att skapa ännu mer inspiration.  

Måndagen inleds med en åkdag i Funäsdalen för de lokala tjejerna. Där kommer de även att filma material till nästa vinters #BurtonPressplay. Under kvällen kommer sedan alla som vill, helt gratis, kunna delta i det digitala hänget.

– På grund av pandemin får vi inte arrangera ett nationellt läger. Därför kommer Progsession ha en åkdag för de lokala tjejerna i Funäsdalen. Men eftersom vi vill göra någonting för alla tjejer gör vi kvällen digital så att alla får ta del av det, säger Marina Minetti projektledare Progsession.

På det digitala hänget kommer Ylfa Rúnarsdóttir och Anna Fischer att berätta om deras bakgrund och svara på frågor. Ylfa Rúnarsdóttir tillhör toppåkarna i världen på snowboard och är aktuell i snowboardfilmen Uninvited II som även kommer att visas under kvällen. Anna Fischer jobbar som shaper och har jobbat i parker världen över. Idag är hon huvudshaper för parken i Corvatsch, Schweiz. De är båda två stora förebilder inom sporten som kommer dela med sig av tips och sprida massor med inspiration. 

–  Syftet med Progsession är att svenska tjejerna ska ha en plattform där dom kan utveckla sin åkning. Vi finns på grund av att vi behöver fler tjejer till den svenska scenen, elitidrotten och tävlingarna. Men Progsession handlar inte bara om elitåkare utan även om dom som filmar, fotograferar och shapar. Vi vill utveckla hela sporten och få med tjejer i de olika bitarna, säger Marina Minetti. 

Kvällen kommer även bjuda på information om vad som kommer hända med Progsession i framtiden och hur du som åkare kan ta del av det.

Måndagen den 12 april kl.19.30 är det alltså dags all fylla på med inspiration. Det är gratis och öppet för alla tjejer att delta.

Länk till det digitala hänget hittar du här. 

Digitalt häng .jpeg

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info