Hoppa till sidans innehåll

En annorlunda säsong för SSS

21 MAJ 2021 10:05
Hade det varit en normal säsong för Swedish Snowboard Series (SSS) så hade årets tour med all säkerhet blivit den bästa någonsin. Intresset att delta ökar nämligen lavinartat. Men det blev en annorlunda säsong, präglad av pandemin.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2021 10:05

När vi sammanfattar tävlingssäsongen 2020/2021 är det svårt att undvika att nämna Coronapandemin, som påverkade oss alla. Det blev en säsong kantad digitala lösningar, flyttade tävlingar och ändrade åldersklasser. Men tar vi ett steg tillbaka får vi trots allt vara tacksamma att vi lyckats genomföra de tävlingar som var inplanerade. När vi dessutom ser att det bubblar ute i Snowboardsverige, har vi stort hopp om framtiden, vilket är superkul.Tävlingssäsongen drog igång i Hemavan i slutet på januari, där vi bjöds på en helg i solens och kylans tecken. Kvicksilvret letade sig långt under -20 grader, och valde dessutom att stanna på den nivån hela helgen. Det var härligt att vara igång med tävlingarna igen och trots kylan fick vi se riktigt grym snowboardåkning.Turen gick sedan traditionsenligt till Kläppen Snowpark i början av februari, även där möttes vi av solen från en klarblå himmel och fantastiska förhållanden. Parkcrewet hade putsat på parken som var i absoluta världsklass. Det blev ett härligt nytt deltagarrekord i kidsklassen med över 20 av morgondagens stjärnor till start.

Efter Kläppen fick vi sätta en ny nål på kartan då Granberget och Leksands Snowboard & Freestyle Club gick in som snabb ersättare. Tävlingen i Kiruna behövde nämligen flyttas på grund av lokala Covid-19 restriktioner. Det blev en rolig tävling som, med temperaturer på över 30 grader varmare än i Hemavan, genomfördes med bravur.

Strax efter tävlingen i Leksand kom det tyvärr nya restriktioner från myndigheterna, som innebar att vi inte längre kunde genomföra tävlingar för våra barn och ungdomar. Ett väldigt tråkigt beslut, speciellt eftersom vi under säsongen sett ett uppsving just i dessa klasser. Det bådar däremot gott inför kommande säsonger! Istället var det bara våra FIS-klasser som kunde fortsätta att delta på tävlingarna.

Turen gick sedan vidare till Järvsö, även där hade vi vädergudarna med oss, och vi fick se riktigt bra snowboardåkning under klarblå himmel. I Järvsö fick vi även ett rekord i FIS-damklass med åtta taggade tjejer på start, superkul!Möjligen har vi ingått en pakt med solguden, då vi under Swedish Snowboard Series sista stopp i Funäsdalen prickade in säsongens kanske finaste dag. Strålande sol, vindstilla och en park byggd till perfektion av parkgänget i Funäsdalen. Det blev ett värdigt avslut på en till stora delar väldigt annorlunda säsong.

Nu ser vi fram emot kommande säsong som vi hoppas bjuder på lättade restriktioner, mycket snö och ännu fler peppade snowboardåkare på start!

Skribent: Max Månsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info