Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Persson Progsession arrangerade säsongens första läger i Kläppen Arena

Fullt ös på Progsessions läger i Kläppen Arena

15 OKT 2021 09:00
Det var fullt ös när Progsession arrangerade årets första läger i Kläppen Arena. Under två dagar hoppade tjejerna på airbagen från tidig morgon till sen kväll.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2021 09:00

Under två soliga dagar i mitten av oktober samlades 26 skid- och snowboardtjejer i Kläppen för att delta på Progsessions första läger för säsongen. Det var först till kvarn som gällde och platserna gick åt fort.

Syftet med lägret var att ge skid- och snowboardtjejer en introduktion i hur Kläppen Arena och deras airbaghopp fungerar. Detta för att de sen själva ska kunna åka dit och utnyttja träningsmöjligheterna. Redan efter en halvtimme hade alla tjejer hoppat på airbagen och drivkraften var så stor att de nästan aldrig ville sluta.

– Tjejerna körde båda dagarna från morgonen till sent på kvällen, och det är tungt. Vanligtvis klarar man av att köra tvåtimmarspass men tjejerna körde hela dagarna och ville inte sluta. Vi ser verkligen en nivåhöjning i deras åkning, det händer jättemycket, säger Marina Minetti, projektledare Progsession.  

Frost på marken under morgontimmarna påminde om vintern som närmar sig och med det även tävlingssäsongen. Därför arrangerades en träningstävling på lägrets sista dag för att förbereda tjejerna inför vintern och ge dem möjlighet att träna på tävlingsmomentet. Olika priser delades ut för exempelvis bästa trick, uppvisat mod eller snyggast hopp.

Hejapriset tilldelades Ylfa Rúnarsdóttir

Under lägret delade även Progsession tillsammans med Svenska Spel ut Hejapriset. Denna gång gavs de till Ylfa Rúnarsdóttir som varit med och inspirerat tjejer ända sedan Progsession startades för fem år sedan.

– Hon har varit med oss sedan första lägret och har alltid varit en enorm förebild. Vi delade ut Hejapriset till henne som en förebild. Hon är verkligen den som hjälper alla tjejer att nå sina drömmar samtidigt som hon är en av världens bästa snowboardåkare, säger Marina Minetti.

Som en del i Hejapriset tilldelades Ylfa Rúnarsdóttir 10 000 kronor varav hälften skulle gå till en förening som Ylfa själv fick välja. Hon valde att ge pengarna till föreningen Massa brudar.

– Massa brudar är en fantastisk förening av tjejer för tjejer. De lär oss andra att vi själva skapar den miljön vi vill ha. Ta initiativ, bjuda med andra och dela glädjen så vi växer som community, säger Ylfa Rúnarsdóttir.

211014-ProgCamp-Hejapris-DENNIS-PERSSON.jpg

Ylfa Rúnarsdóttir gav hälften av prispengarna till föreningen Massa Brudar. Foto: Dennis Persson. 

Förutom att åka göra många hopp hann tjejerna med att yoga, skejta i minirampen och ha en inspirationskväll med Lina Adams från Burtons. Även tränare från skid- och snowboardgymnasierna fanns på plats.

– Vi ser att det är tjejer som vill komma på tävlingar, börja på snowboard- och skidgymnasierna och även de som verkligen vill ta sig till utvecklingslandslaget eller landslaget. Så det är kul, säger Marina Minetti.

Efter två fantastiska dagar i Kläppen Arena ser vi nu fram emot en vinter med massa skid- och snowboardåkning. Håll utkik här och på @Progsessions Instagram för att se vad vi hittar på tillsammans med er!  

211014-ProgCamp-Kläppen_DENNIS-PERSSON (1).jpg

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info