Hoppa till sidans innehåll

Hög nivå på big air-kvalet i Steamboat

02 DEC 2021 23:22
Det var hög nivå när snowboardåkarna körde big air-kval i Steamboat, USA. William Mathisen gjorde två riktigt bra hopp men tyvärr hade de svenska åkarna inte marginalerna på sin sida.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2021 23:22

Det var ett stort och starkt startfält som kämpade om de tio platserna till lördagens final i Steamboat, USA. När endast de fem bästa åkarna från varje heat tar sig vidare innebär det att minsta lilla misstag är ödesdigert. Tyvärr var det precis vad som hände för Niklas Mattsson. Efter ett mindre lyckat första hopp landade han en 1620 i det andra, men lite överrotation drog ned poängen.

– I första åket får jag inte riktigt den där snärten i kicken vilket gör att jag öppnar upp och gör en 1440 istället för en 1620. Men det var bara att göra om igen. I andra åket så får jag med mig rotationen men när det var så hårt som det var idag så var det svårt att få fast kanten och med en flack båge så var det mycket kraft att nypa fast och då vart det en ”wipe out”, säger Niklas Mattsson.

Niklas, som körde i det första heatet innan solen hade hunnit värma upp snön, slutade på en 15 plats i sitt heat.

William Mathisen stod för en imponerande insatts när han landade två 1620 i det andra kvalheatet.

– Jag landade två 1620 och jag har bara landat en innan så jag gjorde fler här än vad jag har gjort på hela försäsongen, så det är ju kul, säger han.

Konkurrensen var stenhård och William hamnade tillslut på en 12 plats i kvalet.  

– Jag är nöjd ändå. Förra året slutade jag typ 20 i kvalet och nu var jag väl ändå uppe på runt tiondeplats, så det är väl ändå bra, säger William Mathisen. 

Och Jocke Hammar, som är förbundskapten för snowboardlandslaget, är nöjd med åkarnas prestationer.

– Det var jättehög nivå idag. Men dom gjorde det bra överlag. Det var nära men marginalerna var på fel sida för Niklas. En superprestation av William men det var som sagt många som åkte på den nivån så det var små detaljer som avgjorde det, säger han.

Här näst väntar tävling hemma i Sverige för både William Mathisen och Niklas Mattsson. Båda kommer att vara med på Swedish Snowboard Series i Kiruna 19 december. 

Svenska resultat kval

12) William Mathisen, 66.00p
15) Niklas Mattsson, 49.75p 

LÄS MER: Fullständig kalender och resultatlista.

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info