Hoppa till sidans innehåll

Kreativitet och åkglädje i fokus under #BurtonPressplay

11 FEB 2021 16:39
De två första veckorna av vinterns digitala snowboardsatsning Burton Press Play är snart avklarade. Det råder ingen tvekan om att det är kreativitet och åkglädje som stått i fokus när tjejerna genomfört säsongens första utmaningar
  • Skapad: 11 FEB 2021 16:39

Som en del av samarbetet mellan Progsession och Burton Europe har utmaningen Burton Press Play dragit igång. Den digitala utmaningen skapades för att driva och inspirera tjejer att våga visa upp sin åkning i sociala medier och genom detta utmana sig själva till utveckling.

Varannan vecka släpps en lista med utmaningar, där minst två av dem ska genomföras, för att ha chansen att vinna priser från Burton och en eftertraktad plats på nästa Progsession Camp.

– Progsession är en plattform som möjliggör och stöttar tjejernas utveckling inom snowboard i Sverige. Jag ser ett behov och en möjlighet att utmana tjejer att dela mer av sin åkning via sociala kanaler. Att våga pusha sig själva, även på detta vis! Dessutom är #burtonpressplay ett väldigt bra sätt för oss att skapa sammanhang och aktivering nu när fysiska läger inte kan genomföras, på grund av pandemin, säger projektledare Marina Minetti.

Vinterns första lista släpptes den första februari och innehöll bland annat utmaningarna: att hoppa över något med brädan, dela med sig av sin favorit tjejvideo-part, göra en 50–50 och visa en yogapose.

BurtonPressPlay-montage.jpg

Den som följer Progsession på Instagram har kunnat se tjejer göra allt ifrån yogapositioner på brädan till att hoppa över en kompis eller tolka bakom en häst. Kreativiteten har mist sagt flödat och variationen har varit stor, men gemensamt för dem alla är den åkglädje och pepp som spridits.

– Nu har vi börjat komma igång och är superpeppade. Vi ser att allt fler tjejer hakar på, med växande intresse, och när ordet sprider sig blir de fler och fler. De får haka på när som helst och olika priser delas ut varannan vecka, säger projektledare Marina Minetti.

Nu på söndag är det sista chansen att genomföra den första listans utmaningar. Och på måndag, den 15 februari, avslöjas nästa lista som utlovats vara mer utmanande.

Sök på Progsession eller #burtonpressplay på Instagram eller Facebook för att kolla in utmaningarna!BurtonPressPlay-Insta.JPG

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info