Hoppa till sidans innehåll

Niklas Mattsson redo för Slopestylefinal i Laax Open

21 JAN 2021 23:43
  • Skapad: 21 JAN 2021 23:43

Imorgon fredag går den legendariska världscuptävlingen Laax Open i den Scweiziska alporten Laax. Niklas Mattson, Sundsvall står som ende svensk kvar att ta sig an den utmanande slopestylen där han ser ut att stortrivas att döma av veckans åkning.

–"Det känns kul att vara tillbaka i Laax. Alltid en treat när det bjuds på djupsnö och sol! Coursen i sig är kanske inte den mest underbara jag åkt här men den bjuder upp till dans gör den! Kreativa kreationer säger vissa andra står som frågetecken. Jag var en utav frågetecknen, men det var bara att ta tjuren vid hornen och göra det bästa man kunde. Så jag är otroligt glad att ha tagit mig hela vägen till final detta år, då jag har haft lite tough love till Laax Open tidigare. Men framför allt att jag fått ställa 3 av 4 åk hittills i denna course ger en enorm självförtroendeboost inför morgondagens final. Så nu ska jag bara ut och njuta och visa vilken kapacitet jag besitter Säger Niklas Mattson från hotellrummet

Det är den första slopestylen för säsongen och alla de stora nationerna är på plats för att tävla om prispengar och OS kvalplatser. För Sven Thorgren Blev det dock stolpe ut i semifinalen då han kom på 13e plats precis utanför den 12 man starka finalen vilket är högst ovanligt för Thorgren som vanligtvis prenumererar på finalplatser.

"¬Sven fick problem med vinden på ett av sina hopp och fick göra en 1080 istället för en planerad 1440. Han upplevde att farten inte räckte till och det gjorde att scoren blev lite lägre. Även i andra åket blev det lite fartproblem och det gjorde att Sven aldrig lyckades bättra på sin poäng konstaterar Förbundskaptenen Jocke Hammar. –Riktigt kul med Niklas som har åkt som en kung hela veckan och vi ser fram emot morgondagen final fortsätter Hammar.

Tävlingen livestreamas på open.laax.com och finalen startar 13.15 fredag

Vad: Världscup i Slopestyle
Var: Laax Schweiz
Vem: Niklas Mattsson från Sundsvall tävlandes förLeksand snowboard och freestyle club
Hur: open.laax.com
När Fredag 13.15

Kontakt på plats Jocke Hammar 0768827814

 

Skribent: Stefan Karlsson
E-post: This is a mailto link

HUVUDPARTNER

LAGSPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS
WSF
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info